Vladescu despre Grecia: Suferim impreuna cu economia europeana criza

02-05-2010 00:00

Economia Romaniei "sufera" alaturi de cea europeana ca urmare a efectelor crizei mondiale, a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, invitat la emisiunea Dupa 20 de ani.

"Romania este parte si a fost "contaminata" de boom-ul economic global din ultimi zece ani. E greu de presupus ca o contagiune pozitiva ar putea sa existe si ca riscul uneia negative e total eliminata. Suferim impreuna cu economia europeana criza economica globala", a spus Vladescu, intrebat daca Romania va fi contaminata de situatia din Grecia.

Ministrul a aratat ca, in contextul actual al crizei economice, Romania a beneficiat de pe urma faptului ca nu a existat si o criza financiara si nu a fost nevoie sa fie "curatite" banci.

"Romanii nu ar trebui sa fie deprimati. Situatia e complicata, dar situatia nu e in niciun caz ingrozitoare. Situatia nu mai este atat de stralucitoare ca in 2007, dar este infinit mai buna decat in 1997", a spus Vladescu in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Autoritatile de la Atena se confrunta cu o criza a datoriilor (de circa 120% din PIB) si au cerut formal, saptamana trecuta, activarea mecanismului de sprijin financiar cu o valoare de 45 de miliarde de euro stabilit de tarile din zona euro si de Fondul Monetar International.

Aceasta este prima procedura de "bailout" pentru un stat din zona euro.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO