A spus-o Isarescu: "Nu e usor sa faci afaceri in Romania, in sens pozitiv"


Ultimul update: Marti 01 Mai 2012 18:58
Data publicarii: Duminica 07 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Dupa 20 de ani
Mugur Isarescu, BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a povestit la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata la Pro TV, cate ceva din intimitatile afacerii sale cu vin. El a recunoscut ca birocratia si numarul mare de impozite .. fac viata grea oricarui patron.

"Nu pot sa spun ca merge usor. Vinaria aceasta, podgorie asta micuta, m-a apropiat foarte mult de lumea de afaceri si am inteles dinauntru. Nu eu conduc firma pentru ca nu am voie prin lege, dar ma implic, ca sunt actionarul principal. Uitandu-ma la cifre si vazand cum merg lucrurile, am inteles ca nu este usor sa faci afaceri in Romania, afaceri in sens pozitiv.", a declarat Isarescu, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

El s-a plans de faptul ca, in Romania, birocratia este mare, iar patronii firmelor sunt obligati sa intocmeasca raportari care nu folosesc la nimic, nimanui.

Isarescu sustine ca a intrebat de multe ori, daca nu cumva aceste raportari sunt folosite ca sa justifice activitatea unor persoane, in conditiile in care sistemul ar trebui sa fie computerizat.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO