Vitamina C, esențială pentru întărirea sistemului imunitar. Fructul care asigură doza zilnică necesară

×
Codul embed a fost copiat

Crește glicemia, și astfel se mărește rezerva de ”combustibil”. Hormonii de stres sunt produși asiduu, iar celulele albe din sânge fac strategii. Vorbim despre cea mai performantă tehnică de luptă. O folosește sistemul imunitar uman.

În aceste strategii, vitamina C joacă rolul principal. Detalii la Doctor De Bine.

Apărarea de la porțile de intrare. E asigurată de imunoglobuline. Vitamina C acționează la nivelul mucoasei și participă la eliminarea virusurilor ori a bacteriilor.

Vedem această vitamină și la nivelul celulelor albe, numite leucocite. Se numește effect chemo-tactic. Vitamina C cheamă leucocitele, tactic, la luptă. Și le face să fie eficiente.

Dr. Cătălin Cârstoveanu, șef secție terapie intensivă Marie Curie: „Concentrația de vitamina C din leucocite este de 50 de ori mai mare decât cea din ser, din sânge, pentru că ele absorb tot ce trebuie din sânge să fie competente. Lipsa acestui ingredient important le crează dezechilibre funcționale grave. Vin în număr mai mare pentru că nu sunt competente.”

Glanda hipofiză. O găsim în creier. Este șefa tuturor hormonilor din organismul uman.

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: „Vitamina C acționează și la nivel hormonal, la nivelul hipofizei. O ajută să producă ACTH, hormonul care dă semnalul glandei suprarenale, intervine în sinteza cortizolului, intervine în sinteza catecolaminelor.”

Adică în producția hormonilor de stres. Aceștia luptă să depășim tocmai stresul infecțios.

Nu o producem. Nu o stocăm în organism. Avem nevoie zilnic de 130 de miligrame. Măceșele – un singur fruct conține toată cantitatea necesară dintr-o zi. Găsim fructele în natură și iarna.

În complicatele sisteme de apărare, vitamina C este ajutată de seleniu și de zinc. Zinc putem să luăm ușor din ape minerale.

Din păcate, solul României este sărac în seleniu.

Cecilia Caragea, comunicare medicală: „Înseamnă că plantele cultivate pe un sol sărac, vor fi sărace în seleniu. Animalele hrănite cu aceste plante seleniu vor avea carență de seleniu. Noi, oamenii, - deficit de seleniu .Seleniu este un element scump, nu poți să îți permiți să faci îmbunățirea solului cu seleniu, nu o situație cu care se confruntă doar România, ci și alte state din Europa.”

Acest element se poate lua din suplimente alimentare. Zincul - din ape minerale. Iar vitamina C, zilnic, în sezonul rece, din pătrunjel și alte frunze condimentare. Și din murături. În mediul natural, măceșele vă așteaptă până la primăvară.

Citește și...
Care este legătura dintre consumul excesiv de sare și zahăr și rinichi. Cum sunt afectate organele
Care este legătura dintre consumul excesiv de sare și zahăr și rinichi. Cum sunt afectate organele

În fiecare minut, 20% din tot sângele trece prin două organe pereche - rinichii. Ca să nu le lezeze, sângele trebuie să fie la viteza corectă.

Recomandări
Kremlinul anunță că Putin este deschis
Kremlinul anunță că Putin este deschis "la discuții" cu Olaf Scholz. Cancelarul german: "Este necesar să vorbim"

Președintele rus Vladimir Putin este deschis să reia legătura cu cancelarul german Olaf Scholz, deși nu are programată nicio convorbire telefonică cu acesta, a transmis Kremlinul.

Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise
Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică, trei dumuri naţionale sunt în continuare închise din cauza vremii şi sunt impuse restricţii de tonaj pe câteva sectoare de drum.

Analist politic rus: Armata lui Putin, îngrozită de noua ofensivă în Ucraina. Rușii se tem să nu fie „măcelăriți în masă”
Analist politic rus: Armata lui Putin, îngrozită de noua ofensivă în Ucraina. Rușii se tem să nu fie „măcelăriți în masă”

Comandanții de top ai lui Vladimir Putin sunt „îngroziți” de cererile pentru o nouă ofensivă în Ucraina, pe fondul temerilor unui „măcel în masă”.