Soluții medicale în cazul afecțiunilor care apar la nivelul articulațiilor și nervilor mâinii. Sfaturile medicului specialist
Vă amorțesc mâinile pe timpul nopții, ori aveți nevoie să le încălziți pentru a le putea folosi?
Poate fi vorba de o neuropatie periferică, și este bine să mergeți la medic. Compresia nervilor poate deveni o problemă gravă dacă nu este tratată la timp. Sindromul de tunel carpian și cel de canal cubital sunt două dintre afecțiunile în care puteți avea nevoie de un chirug plastician.
Dr. Bogdan Mircea Măciuceanu Zărnescu, medic primar chirugie plastică, estetică și microchirugie reconstructivă: „Înițial, boala a fost descrisă la stenografiste. Cel mai incriminat factor este mișcare repetitivă a articulațiilor pumnului. Mișcările repetitive duc la o inflamație a nervului, iar acesta nu mai are loc într-un spațiu predefinit. Poziția vicioasă la calculator, cotul sprijinit în permaneță pe o suprafață dură cum este biroul, poate să ducă la o simptomatologie de nerv ulnar, sindromul de canal cubital. Inclusiv lucrul acesta la mouse, mișcările repetitive duc la antrenarea și inflamarea articulației și nervul median poate suferi la un moment dat”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Se poate alina durerea cu unguente?
Dr. Bogdan Mircea Măciuceanu Zărnescu, medic primar chirugie plastică, estetică și microchirugie reconstructivă: „Toți pacienții încearcă diverse variante, de la apă rece-apă caldă, observă că-și păcălesc puțin durerea, masaj, creme. Boala evoluează în pusee. Sunt eprioade de alcamie și perioade de exacerbare”.
În ce constă practice operația?
Dr. Bogdan Mircea Măciuceanu Zărnescu, medic primar chirugie plastică, estetică și microchirugie reconstructivă: „Operația nu este foarte grea, nu implică riscuri vitale pentru pacient. De obicei sunt cu anestezie loco-regională, în cazuri excepționale se poate folosi anestezie generală, iar scopul operației este de a elimina cauza care a produs leziunea nervului. Nu se repară efectiv nervul, pentru că el, ca structură, are continuitate. Asupra lui acționează o menghină. Și se eliberează”.
Pe știrileprotv, din emisiunea „Doctor de Bine”, prezentată de Liliana Curea, aflați care sunt soluțiile medicale în cazul afecțiunilor care apar în cazul articulațiilor și nervilor mâinii.