Diabetul determină depunerea mai rapidă a plăcilor de colesterol în artere. Are impact negativ chiar şi pe cele mai fine vase de sânge.

Le găsim în retină ori în cavitatea orală. Orice intervenţie în cavitatea orală are nevoie, în prealabil, de tratarea diabetului.

Pacienții cu diabet își pierd mai ușor dinții. Pe de altă parte, reconstrucția acestora e dificilă, dacă glicemiile nu sunt ținute în control prin tratament.

Dr. Dragoș Popescu medic dentist: „Scade vascularizația în osul maxilar și de aceea se poate produce o oarecare resorbție a osului când inserăm implanturile. Chiar dacă durata de viață a unui implant la un pacient diabetic e mai mică, îi conferă acestuia încredere.”

Glicemiile trebuie ținute sub control înainte unei intervenții stomatologice

Înaintea oricărei intervenții, glicemiile trebuie ținute sub control.

Chirurgia orală într-o singură ședință înseamnă că, într-o singură anestezie, pot face extracții dentare, adiții de os, operații parodontale, inserarea implanturilor. Dacă toate manevrele chirurgicale sunt făcute într-o singură ședință, recuperarea este rapidă.

Dr. Mihnea Velisarato, medic chirurgie orală: „Adiția de os presupune folosirea unui os sub formă de praf, astfel încât după un tip de așteptare să beneficiez de un volum osos corespunzător inserării unui implant.”

Dr Dragoș Popescu, medic dentist: „Presupune abordarea interdisciplinară, avem nevoie de sedare intravenoasă asistată de medicul anestezist. Inflamatia și recuperarea post operatorie ee foarte rapidă datorită sedării intravenoase și medicației pe care medicul anestezist o administreză.”

După chirurgia orală, cura de antibiotice este unică.

Dr Dragoș Popescu, medic dentist: „Perioada de vindecare este redusă la minim, astfel încât să își finalize tratamentul, pe pacient îl interesează faza finală când își primește coroane dentare.”

Cum putem ține sub control glicemia

În fiecare an, aveți nevoie de analizele uzuale de sânge. Glicemia se măsoară din șase în șase luni, la fel tensiunea arterială. Aceasta chiar dacă sunteți convins că totul e perfect.