Nu doar zahărul produce carii. Ce alte alimente favorizează deteriorarea dinților
23-09-2021
|
09:39
Fructele şi legumele, adică alimentele crocante, ne hrănesc, dar nu doar atât. Ele ne ajută să facem mai puţine carii, în special în prima parte a vieţii.
Forma și consistența alimentelor au un impact direct asupra riscului de apariție a cariilor dentare. Cu cât mâncarea este mai aderentă de dinți, cu atât produce un mediu favorabil atacului acid asupra smalțului, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Produsele făinoase precum pâinea sau biscuții se transformă într-o pastă lipicioasă care rămâne pe dinți și determină carii.
În schimb, produsele crocante precum fructele și legumele stimulează masticația și producția de salivă. Aderența scăzută le permite să fie rapid eliminate de pe dinți.
Mai multe detalii în video.
Sursa: StirilePROTV
Etichete:
alimente,
dinti,
zahăr,
carii,
Dată publicare:
23-09-2021 09:39
Citește și...
Recomandări
LIVE UPDATE Cutremur cu magnitudinea de 7,8 în Turcia și Siria. Peste 200 de morți și sute de răniți. VIDEO și GALERIE FOTO
Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8 s-a produs, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria.
Câștigătorii Premiillor Grammy 2023. Beyoncé a devenit cea mai premiată artistă din istoria galei | GALERIE FOTO
Beyoncé a intrat în istorie după ce a primit, în noaptea de duminică spre luni, cel de-al 32-lea premiu Grammy din carieră, la cea de-a 65-a gală, la Los Angeles.
Starea șoselelor din țară. Două sectoare de drum naţional închise, în Buzău şi Vrancea
Două sectoare de drum naţional din judeţele Buzău şi Vrancea sunt închise luni dimineaţă din cauza vremii nefavorabile.