Nu doar zahărul produce carii. Ce alte alimente favorizează deteriorarea dinților
Fructele şi legumele, adică alimentele crocante, ne hrănesc, dar nu doar atât. Ele ne ajută să facem mai puţine carii, în special în prima parte a vieţii.
Forma și consistența alimentelor au un impact direct asupra riscului de apariție a cariilor dentare. Cu cât mâncarea este mai aderentă de dinți, cu atât produce un mediu favorabil atacului acid asupra smalțului, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Produsele făinoase precum pâinea sau biscuții se transformă într-o pastă lipicioasă care rămâne pe dinți și determină carii.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În schimb, produsele crocante precum fructele și legumele stimulează masticația și producția de salivă. Aderența scăzută le permite să fie rapid eliminate de pe dinți.
Mai multe detalii în video.