3 hectare / ora – viteza cu care au disparut padurile de la Revolutie incoace


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 14:15
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2013 14:50
Categorie: Sezonul 1

366.000 de hectare de padure au disparut de la Revolutie incoace, iar paguba se ridica la 5.000.000.000 de euro. "Toata lumea recunoaste insa ca este de cel putin doua ori mai mare", spune Alex Dima.

Corespondentul Stirilor ProTv revine in padurile patriei si prezinta ce a mai ramas din acestea. "500.000 de hectare de padure sunt neadministrate in acest moment, iar aici fura cine vrea si cum vrea, in timp ce 600.000 de hectare au fost retrocedate sau sunt pe cale sa fie retrocedate cu incalcarea legii", declara Alex.

Codru-i frate cu romanul, spune o vorba din batrani, dar viceversa nu mai e de mult valabilă. Dureros este ca autoritatile sunt partase la pictarea tabloului apocaliptic, iar victime suntem cu totii. "Vorbim despre hoti si oameni care ne fura dreptul la aer curat, duminica, de la 18:00, la Romania, te iubesc!", declara Alex Dima.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Hackeri - 4
Reportaj in Ramnicu Valcea, acest Hackerville romanesc. Pentru prima data, TinKode, cel mai vestit hacker roman de pe planeta, isi dezvaluie identitatea
Vacanta in Romania 3. Bai de namol fara namol si turisti cazati in mijlocul santierului. Cum s-a ales praful de turismul balnear
Vacanta in Romania 2. Cum a incalcat Mazare legile pentru a transforma Mamaia in "Ibiza Romaniei", singura statiune profitabila pe litoral
Vacanta in Romania, partea I. Turismul de pe litoral, compromis de rivalitatile dintre investitori
Vaccinul, mit sau adevar, partea 3. "Cand e vorba de copilul tau, 1 la un 1 milion nu mai e atat de rar". Tragediile traite de parintii unor "exceptii"
Vaccinul, mit sau adevar, partea 2. Care este legatura intre vaccinare si autism, o afectiune "epidemica" in SUA
vaccin, Romania
Vaccinul, mit si adevar, partea 1. Cat de mari sunt riscurile vaccinurilor pe care medicii romani le fac pe banda rulanta
Comoara pierduta a Romaniei, partea 3. Cum a ajuns toata productia in apartamentul “Doamnei de cupru” din Voluntari
Comoara pierduta a Romaniei, partea 2. Moldomin, al doilea zacamant de cupru din tara, a ajuns santier de fier vechi. "Cand vad ce e acum, imi vine sa plang"
Comoara pierduta a Romaniei, partea 1. Politicienii romani, complici la tunurile date din rezervele tarii. "Am semnat eu un asemenea contract?"
3 hectare / ora – viteza cu care au disparut padurile de la Revolutie incoace
Mostenirea lui Brancusi, partea III. "V-am lasat saraci si prosti, va gasesc si mai saraci si mai prosti"