Cum raspund autoritatile la intrebarea "Tu stii ce mai fac parintii tai?". Duminica, 6 aprilie, de la 18:00, intr-o ancheta semnata de Paula Herlo

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23
Paula Herlo

"Pe 6 aprilie vorbim din nou despre drama batranilor ramasi singuri acasa", declara corespondentul Stirilor ProTV, Paula Herlo.

Paula Herlo arata la "Romania, te iubesc!" felul in care se raporteaza autoritatile la problemele cu care se confrunta peste 1.000.000 de varstnici din Romania.

Situatii halucinante exista in mai toate satele din Romania, iar pe teren, in timpul filmarilor, Paula s-a izbit de o realitate dureroasa: "acolo unde exista vointa din partea primarului, nu exista in organigrama posturi de asistent social. Am intalnit intr-o primarie o doamna care era angajata pe post de muncitor, dar avea atributii de asistent social. In aceste conditii, ea nu poate fi trasa la raspundere in cazul in care un batran moare cu zile", a marturisit Paula Herlo, una dintre coordonatoarele campaniei "Tu stii ce mai fac parintii tai?".

Ca si cand piedicile in calea trairii cu demnitate a varstei a treia nu ar fi la tot pasul, se pregateste o lege care, in loc sa ajute ONG-urile sa ofere servicii sociale, le taie din finantare si le restrange activitatea in mediul rural.

In aceeasi editie a emisiunii, corespondentul Stirilor ProTV, Cosmin Savu, dezvaluie cum virusul indiferentei si al hotiei au condamnat la distrugere o comunitate intreaga, dezvoltata in jurul Combinatului de la Tarnaveni, candva floarea chimiei romanesti.

Odata cu disparitia celor 6.500 de locuri de munca din cadrul combinatului, nu mai putin de 20.000 de suflete au ajuns in situatia de a trai de pe o zi pe alta. "Acolo este acum un imens santier in care sute de chinuiti incearca sa scoata o mana de fier pentru painea si parizerul pe care le pun pe masa copiilor. Daca-l scot. Peisaje selenare, imagini cutremuratoare, destine frante", dezvaluie Cosmin Savu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO