Va plangeti frecvent ca aveti un copil energic? Nu e cazul.Situatia diametral opusa e ingrijoratoare

21-05-2013 15:00


copii

Daca micutul este apatic, aveti motive intemeiate sa cereti opinia unui medic.

Copilul dumneavoastra este apatic? Daca aceasta stare a aparut brusc, este un motiv intemeiat sa mergeti la pediatru. In felul acesta, pot fi diagnosticate afectiuni uneori grave.

Daca micutul este sanatos, apelati la energizante permise in perioada copilariei.

Lucrul care se intalneste foarte des este surmenajul din fata ecranului. Sunt copii care stau la televizor sau pe alte ecrane 5-6 ore pe zi, bineinteles ca apare aceasta stare de apatie, de adinamie.

Daca copilului nu i se acorda atentia necesara, el devine mai tacut, poate sa devina un copil linistit dintr-un copil energic.
Daca excludeti aceste doua situatii, mergeti la pediatru pentru un consult general.

Consultul fizic va fi insotit obligatoriu de analizele uzuale de sange plus examenul de urina. In felul acesta se evalueaza functia renala si cea hepatica, dar si eventuale carente de vitamine si minerale.

In functie de examenul clinic, copil va merge si la consult ORL.

Nu ezistati sa cereti parerea unui medic daca micutul este apatic. In cazul in care nu are probleme de sanatate, incurajati-l sa se joace cel putin doua ore zilnic.

Un aport corect de vitamine, deci si de energie il reprezinta salata de fructe oferita zilnic. Iar dupa 2 ani, copilul poate bea o ceasca mica de cacao preparata acasa, cu putina miere.

Este vorba despre un energizant permis in perioada copilariei.

Sursa: Pro TV

Tags: sanatate,