Toma Cuzin a dezvaluit cum s-a apucat de actorie. Sfaturile lui Firicel pentru cei care vor sa devina vedete

Dată publicare: 02-10-2015 12:57
Dată actualizare: 08-10-2015 07:07


Toma Cuzin e pe cont propriu inca de la 11 ani. Insira, ca la scoala, slujbele pe care le-a avut de-a lungul timpului, inainte sa se apuce de actorie. A fost miner, barman, paznic, balerin sau bucatar.

Cuzin Toma, Firicel din ''Las Fierbinti'' joaca in productia romaneasca ce ar putea primi viza pentru Oscaruri, "Aferim". Pana la statueta, un mare "Aferim", “Bravo", adica, primeste si de la noi, pentru dezinvoltura cu care povesteste despre viata.

“Cred ca am vreo 18 ani pe cartea de munca”, spune el. “Nu stiu daca ar fi fost mai usor, altfel nu stiu daca as fi ajuns sa fac meseria asta si poate as fi cautat-o toata viata.”

De cautat a cautat o perioada. Firicel a fost, pe rand, dansator, balerin, miner, bucatar, paznic de santier si de scara. Povestea cu actoria a venit la indemnul sotiei.

Amandoi adolescenti, casatoriti la 20 de ani si un pic. Cristina l-a tras de mina si l-a ghidat spre scena. Cuzin Toma a facut drumul din Olt pina la Bucuresti in chip de student la facultatea de sport.

“Mi-a fost la indemina eram un pic mai sportiv si era putin de invatat, trebuia sa vin dupa iubita in Bucuresti, m-am dus si eu student. Viitoarea soacra a trebuit sa faca cu mine lectii la gramatica, si de atunci vai de mine daca mai gresesc cind vorbesc. M-a invatat sa vorbesc, sa scriu mai putin ca nu scriam, retineam ca si acum”.

Cuzin, Cristina si fiul lor, Nicodim, sunt, in aceasta formula, si pe marele ecran, in “Comoara”, filmul din 2015 al lui Corneliu Porumboiu.

Poti sa faci tot ce-ti propui, indiferent de greutatile pe care le intampini. Asa suna sfatul pe care actorul l-ar da oricarui tanar care crede ca viata este imposibila. Iar drept exemplu si-ar spune povestea. Si ar apela si la personajul pe care-l joaca, Firicel, pentru ilustrarea momentelor de..."asa, nu”: “Uite eu am mai observat o chestie ele maninca mai mult decit noi si noi bem mai mult decit ele, de la bautura am eu arderile astea eu mai mult. Vezi, de aia bea barbatii pentru silueta !