Șnițelele și cașcavalul pane, adevărate „bombe” pentru organism

×
Codul embed a fost copiat

Alimentele care conțin amidon se transformă în veritabile bombe pentru organism atunci când sunt prăjite.

Vorbim despre preparate precum cartofii pai, cașcavalul pane sau șnițelul. Combinate cu grăsimea, glucoza din ele determină o reacție chimică din care rezultă acrilamida, o substanță toxică.
Nu vorbim despre interdicții, ci despre moderații.

Irezistibilele pane-uri: pește, șnițele, cașcaval pane. Este cea mai proastă idee în privința bucătăriei. Gogoșile intră în aceeași categorie.

Aflați mai multe din video.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

Citește și
cartofi
Studiu: O substanta din cartofii prajiti creste riscul de dezvoltare a cancerului

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Riscurile la care ne expunem dacă prăjim cartofii la peste 175 de grade. Ce este acrilamida
Riscurile la care ne expunem dacă prăjim cartofii la peste 175 de grade. Ce este acrilamida

Vă place să mâncaţi biscuiţi crocanţi, coaja prăjită de pâine, cartofi bine rumeniţi sau o bucată de carne lăsată mai mult pe grătar? Greşit! Potrivit Comisiei Europene, toate acestea au un conţinut ridicat de acrilamidă, o substanţă cancerigenă.

Studiu: O substanta din cartofii prajiti creste riscul de dezvoltare a cancerului
Studiu: O substanta din cartofii prajiti creste riscul de dezvoltare a cancerului

Acrilamida din anumite alimente, cum ar fi biscuitii sau chipsurile, prezinta un risc pentru sanatatea publica, confirma Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) intr-un aviz stiintific publicat joi.

Medicii avertizeaza asupra prajirii alimentelor care contin amidon. Ce substante cu potential cancerigen rezulta
Medicii avertizeaza asupra prajirii alimentelor care contin amidon. Ce substante cu potential cancerigen rezulta

Alimentele care contin amidon se transforma in veritabile bombe pentru organism atunci cand sunt prajite. Vorbim despre feluri precum cartofii pai, cascavalul pane sau snitelul.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Avertisment DRDP: „Nu depășiți utilajele de deszăpezire. Nu circulați în apropierea lor”. Pericolele la care se expun șoferii
Avertisment DRDP: „Nu depășiți utilajele de deszăpezire. Nu circulați în apropierea lor”. Pericolele la care se expun șoferii

Oficialii DRDP Craiova avertizează șoferii să nu depășească utilajele de deszăpezire și să nu circule în imediata apropiere a acestora, pe fondul ninsorilor.