Șnițelele și cașcavalul pane, adevărate „bombe” pentru organism

×
Codul embed a fost copiat

Alimentele care conțin amidon se transformă în veritabile bombe pentru organism atunci când sunt prăjite.

Vorbim despre preparate precum cartofii pai, cașcavalul pane sau șnițelul. Combinate cu grăsimea, glucoza din ele determină o reacție chimică din care rezultă acrilamida, o substanță toxică.
Nu vorbim despre interdicții, ci despre moderații.

Irezistibilele pane-uri: pește, șnițele, cașcaval pane. Este cea mai proastă idee în privința bucătăriei. Gogoșile intră în aceeași categorie.

Aflați mai multe din video.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

Citește și
cartofi
Studiu: O substanta din cartofii prajiti creste riscul de dezvoltare a cancerului

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Alexia Căruțașu și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial de anul viitor! Românca joacă acum pentru naționala Turciei
FOTO Alexia Căruțașu și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial de anul viitor! Românca joacă acum pentru naționala Turciei
Citește și...
Riscurile la care ne expunem dacă prăjim cartofii la peste 175 de grade. Ce este acrilamida
Riscurile la care ne expunem dacă prăjim cartofii la peste 175 de grade. Ce este acrilamida

Vă place să mâncaţi biscuiţi crocanţi, coaja prăjită de pâine, cartofi bine rumeniţi sau o bucată de carne lăsată mai mult pe grătar? Greşit! Potrivit Comisiei Europene, toate acestea au un conţinut ridicat de acrilamidă, o substanţă cancerigenă.

Studiu: O substanta din cartofii prajiti creste riscul de dezvoltare a cancerului
Studiu: O substanta din cartofii prajiti creste riscul de dezvoltare a cancerului

Acrilamida din anumite alimente, cum ar fi biscuitii sau chipsurile, prezinta un risc pentru sanatatea publica, confirma Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) intr-un aviz stiintific publicat joi.

Medicii avertizeaza asupra prajirii alimentelor care contin amidon. Ce substante cu potential cancerigen rezulta
Medicii avertizeaza asupra prajirii alimentelor care contin amidon. Ce substante cu potential cancerigen rezulta

Alimentele care contin amidon se transforma in veritabile bombe pentru organism atunci cand sunt prajite. Vorbim despre feluri precum cartofii pai, cascavalul pane sau snitelul.

Recomandări
Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage de la negocieri: ”Vom vota în Parlament un guvern de dreapta!”
Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage de la negocieri: ”Vom vota în Parlament un guvern de dreapta!”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a făcut, joi, un anunț surprinzător. Premierul spune că partidul pe care îl conduce se retrage de la masa negocierilor politice și va vota ”un Guvern de dreapta”.  

Scădere abruptă pe Bursa de la București după ieșirea PSD de la negocierile pentru Guvern. Toți indicii sunt pe roșu
Scădere abruptă pe Bursa de la București după ieșirea PSD de la negocierile pentru Guvern. Toți indicii sunt pe roșu

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) înregistra scăderi de aproape 3% pe aproape toţi indicii în şedinţa de joi, în jurul orei 12:50, şi consemna tranzacţii în valoare de 2,63 miliarde de lei (529,8 milioane de euro).

Prima reacție a liderului PNL, Ilie Bolojan, după retragerea PSD de la negocieri: ”PNL e pregătit să-și asume răspunderea”
Prima reacție a liderului PNL, Ilie Bolojan, după retragerea PSD de la negocieri: ”PNL e pregătit să-și asume răspunderea”

Președintele PNL, Ilie Bolojan, a avut, joi, o primă reacție după anunțul PSD de retragere de la masa negocierilor pentru formarea unui nou Guvern.