Șnițelele și cașcavalul pane, adevărate „bombe” pentru organism

×
Codul embed a fost copiat

Alimentele care conțin amidon se transformă în veritabile bombe pentru organism atunci când sunt prăjite.

Vorbim despre preparate precum cartofii pai, cașcavalul pane sau șnițelul. Combinate cu grăsimea, glucoza din ele determină o reacție chimică din care rezultă acrilamida, o substanță toxică.
Nu vorbim despre interdicții, ci despre moderații.

Irezistibilele pane-uri: pește, șnițele, cașcaval pane. Este cea mai proastă idee în privința bucătăriei. Gogoșile intră în aceeași categorie.

Aflați mai multe din video.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

Citește și
cartofi
Studiu: O substanta din cartofii prajiti creste riscul de dezvoltare a cancerului

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Reacția uluitoare a rușilor, după ce Anastasia Potapova a ales cetățenia austriacă: ”Ce a câștigat ea pentru noi?”
Reacția uluitoare a rușilor, după ce Anastasia Potapova a ales cetățenia austriacă: ”Ce a câștigat ea pentru noi?”
Citește și...
Riscurile la care ne expunem dacă prăjim cartofii la peste 175 de grade. Ce este acrilamida
Riscurile la care ne expunem dacă prăjim cartofii la peste 175 de grade. Ce este acrilamida

Vă place să mâncaţi biscuiţi crocanţi, coaja prăjită de pâine, cartofi bine rumeniţi sau o bucată de carne lăsată mai mult pe grătar? Greşit! Potrivit Comisiei Europene, toate acestea au un conţinut ridicat de acrilamidă, o substanţă cancerigenă.

Studiu: O substanta din cartofii prajiti creste riscul de dezvoltare a cancerului
Studiu: O substanta din cartofii prajiti creste riscul de dezvoltare a cancerului

Acrilamida din anumite alimente, cum ar fi biscuitii sau chipsurile, prezinta un risc pentru sanatatea publica, confirma Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) intr-un aviz stiintific publicat joi.

Medicii avertizeaza asupra prajirii alimentelor care contin amidon. Ce substante cu potential cancerigen rezulta
Medicii avertizeaza asupra prajirii alimentelor care contin amidon. Ce substante cu potential cancerigen rezulta

Alimentele care contin amidon se transforma in veritabile bombe pentru organism atunci cand sunt prajite. Vorbim despre feluri precum cartofii pai, cascavalul pane sau snitelul.

Recomandări
Cine este favorit să îi ia locul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Mandatul i se va încheia în 2026
Cine este favorit să îi ia locul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Mandatul i se va încheia în 2026

Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European a evaluat recent candidaţii preferaţi pentru postul de procuror-şef european, Andres Ritter obţinând cele mai multe voturi (46), informează un comunicat al PE.

Reforma pensiilor magistraților ar putea ajunge din nou la CCR. ÎCCJ decide astăzi dacă va sesiza Curtea
Reforma pensiilor magistraților ar putea ajunge din nou la CCR. ÎCCJ decide astăzi dacă va sesiza Curtea

Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se reunesc vineri pentru a decide cu privire la proiectul de lege care schimbă condiţiile de pensionare pentru magistraţi şi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

Vladimir Putin nu s-ar putea mulțumi doar cu „Novorusia”. Bucata de pământ cu care ar lega „de minune” Rusia
Vladimir Putin nu s-ar putea mulțumi doar cu „Novorusia”. Bucata de pământ cu care ar lega „de minune” Rusia

„Există posibilitatea ca americanii să trădeze Ucraina”. Emmanuel Macron a formulat acest grav avertisment, într-o discuție cu Zelenski și cu alți lideri europeni, pentru a analiza strategii de protejare a Kievului.