Slabirea prin placebo. Cum putem pierde in greutate prin puterea gandului
Conform unei cercetari recente, daca oamenii cred ca mananca ceva nesanatos, metabolimul lucreaza mai intens, decat atunci cand considera ca mananca alimente sanatoase.
Capacitatea de a slabi tine, pana la urma, si de psihicul fiecaruia. Teoria este demonstrata si in cadrul unui studiu recent, citat de Daily Mail.
Mai nou, cercetatorii sunt de parere ca ceea ce scrie pe eticheta este la fel de important ca si continutul produsului. Potrivit oamenilor de stiinta, metabolismul persoanelor care consuma ceva pe care il considera bogat in calorii, are un ritm mai alert, chiar daca produsul nu este, de fapt, unul care sa ingrase.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
In schimb, atunci cand mancam alimente despre care avem impresia ca sunt mai putin calorice, metabolismul nostru da semne de leneveala.
Psihologul Alia Crum, de la Columbia Business School, din New York, si conducatoarea acestui studiu, a testat reactia mai multor persoane, in momentul in care li se dadea un milkshake de 380 de calorii. Pe jumatate dintre recipiente era insa trecut 620 de calorii, iar pe celelalte 140 de calorii. Efectul observat a fost ca cei care au crezut ca beau un milkshake cu mai multe calorii, au avut o crestere a ratei metabolismului, ceea ce, in cele din urma, duce la o grabire a procesului de slabire.
Doctorul Crum spune ca cea mai buna metoda pentru slabit este ca oamenii sa manance alimente slabe caloric, dar despre care sa creada ca au multe calorii.