Sfaturile medicilor pentru a evita aparitia candidozei sau a trata neplacuta problema
Mentineti o igiena vaginala corecta ca sa evitati cea mai frecventa infectie genitala. Este vorba despre candidoza. Dar aceasta apare si in contexul unei alimentatii dezechilibrate sau al unui tranzit intestinal cu probleme.
Mergeti la medic pentru orice disconfort din zona intima. La varsta adulta, candidoza este cea mai frecventa afectiune genitala.
Iar instalarea acesteia poate fi favorizata inclusiv de alimentatie. Sa aflam cum putem evita agresiunea unui microb care traieste in mod normal in organismul uman.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Candidoza vaginala se manifesta prin secretie abundenta. In acest caz, mergeti la medic pentru o evaluare corecta.
Cel mai probabil, odata aparuta, infectia se va declasa din nou. Se considera ca tratamentul a avut efect daca nu reapare mai devreme de 7 luni. In momentul episodului infectios si partenerul de cuplu trebuie sa faca tratament. Iar in timpul terapiei, contactul sexual impune prezervativ. In plus, e recomandata igiena vaginala corecta o data pe saptamana. Atentie la produse!
"Trebuie sa scrie pe ele nu intim, ci vaginal. E o mare diferenta intre detergent intim si cel vaginal – unul se adreseaza zonei externe, altul celei interne", declara medicul Gabriele Lemnete.
Cadidoza apare doar in prezenta unui PH vaginal acid. Iata ce il determina si intretine!
- orice fel de tulburare de tranzit intestinal duce la un dezechilibul al florei instentinale si la dezvoltarea unor bacterii de o parte si de alta;
- antibioticele, anticonceptionalele, alimentatia toate duc la dezechilibrul florei intestinale, la perturbari si la aparitia unei aciditati vaginale.
Mediul acid intern este mentinut de mezeluri, branzeturi ultraprocesate, produse de patiserie si dulciuri. O dieta corecta presupune limitarea acestora si inlocuirea cu produse integrale. Este vorba despre cereale, peste, legume, fructe, lactate fermentate integrale. Alimentatia corecta determina alcalinizarea intregului organism, o conditie esentiala a sanatatii.