Sfaturi pentru parintii care vor sa-si educe copiii sa nu consume droguri. Care este cea mai simpla metoda de constientizare
Facem azi o lectie de dirigentie intr-o scoala de cartier. Si apelam la expertii Agentiei Nationale Antidrog.
Substantele de abuz nu numai ca exista in apropierea noastra, dar...copiilor le este extrem de usor sa intre in contact cu ele.
Obligatia noastra, a parintilor, dar si a dascalilor este sa le povestim celor mici tot ce trebuie sa stie despre aceste substante. Fara retineri!
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
Marijuana, cannabis, hasis. Pana la 24 de ani, mai bine de jumatate din tinerii nostri vor fi expusi la aceste substante. Iar 1 din 5 nu se va feri sa le si consume, spune Agentia Nationala Antidrog.
Suntem la o scoala din sectorul 3 al capitalei, la clasa a opta. Varsta maxima la care un copil trebuie sa afle despre substante de abuz.
Serviciile de consiliere sunt gratuite. Scolile pot solicita intalniri cu specialistii de la Antidrog. La fel, orice tanar, din proprie initiativa.
De multe ori, informatiile despre droguri cautate pe internet...trimit la dealeri. De aici, pana la consum si inevitabila dependenta...pasul nu este deloc mare.
THC, adica substana activa din marijuana, canabis si hasis se lipseste de sistemul nervos. Apar relaxarea, euforia, dezinhibitia, idei care se inlantuie, aparent, creativ. Dupa 20 de minute, insa, sunt inlaturate de o depresie severa. Sistemul nervos nu are cum sa se reechilibreze de unul singur.
Alina Neagoe, psiholog: "Nu e o planta suficient studiata. O despresie, nu mai simte placere fata de nimic, nu-si mai poate mobiliza vointa, sa duca la bun sfarsit lucrurile."
Dependenta psihologica inseamna: "Vreau mai mult!". Este singura idee ulterioara consumului.
Cum va aparati copiii? Drogurile pe care le pot primi pot sa contina ORICE. Comunicati-le aceasta informatie!
Carmen Oprea, Agentia Nationala Antidrog: "Pe ele scria ca sunt folosite ca saruri de baie sau ingrasaminte, de la ele au fost cel mai mulet decese. Ce se afla in interior cunosteau doar polistii de la crima organizata. Cele mai multe decese au fost de la pulberi care se foloseau in constructia si materiale foarte toxice."
Informatia este prima linia de aparare. Puteti sa incepeti...cu un joc, recomandat chiar de expertii antidrog. Puneti-l pe cel mic sa isi deseneze propria persoana. Langa, toate lucrurile sau fiintele, de care se simte amenintat, atacat. Colegi, profesor, note mici, lipsa timpului liber, droguri, alcool. Orice!
Pe acest desen, puneti-l apoi sa lipeasca lucrurile sau fiintele care il protejeaza. 80% dintre elevi au scris "dragostea parintilor". Singurul scut real, in copilarie si adolescenta.
Daca mama si tata nu se tem sa si spuna cuvintele magice: "Te iubesc asa cum esti!", "Te iau in serios!" "Vorbeste cu mine! Orice, pentru ca nu te judec!".
Cuvintele sincere sunt protectia reala impotriva oricarui tip de adictie.
Incercati exercitiul. Zilnic. Cu propriul copil!
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, copil, droguri, etnobotanice, csid, antidrog,
Dată publicare:
03-03-2017 13:10