Secretele expertilor americani, pentru persoanele care vor sa slabeasca. "Alegeti strategia testoasei, nu a iepurelui"

02-01-2016 17:47


Daca v-ati propus ca in noul an sa slabiti, cu dieta si sport, trebuie sa stiti cateva trucuri utile. Expertii americani va sfatuiesc, de pilda, ca, in loc sa renuntati la anumite alimente, sa adaugati unele sanatoase.

Un alt "secret" este sa reduceti timpul petrecut in fata calculatorului in favoarea miscarii in aer liber. La fel de important este sa ramaneti realisti si sa nu va impuneti teluri pe care nu le puteti atinge, ca sa nu va demoralizati si sa abandonati lupta.

Potrivit unei cercetari a universitatii din Pennsylvania, aproape jumatate din adulti intampina Noul An cu o lista de dorinte bine definita. Insa, la numai 7 zile dupa petrecere, aproape un sfert le abandoneaza. Iar la 6 luni dupa, doar 40% mai raman dedicati cauzei. Expertii americani au cateva sugestii pentru cei care vor, de pilda, sa slabeasca.

In loc sa eliminati alimente, adaugati unele sanatoase. Mancati o portie de legume crude la fiecare masa si beti un pahar cu apa in plus in fiecare zi. In timp, aceste schimbari nu vor mai lasa loc alimentelor nesanatoase. Fiti atenti si la cantitatea de alcool pe care o beti, pentru ca se stie, licorile sunt pline de calorii. Autoritatile britanice, de pilda, le-au cerut producatorilor de alcool sa treaca pe etichete si numarul de calorii continute.

"Sa zicem ca va place un pahar de vin rosu. Aceasta sticla are 13% alcool, ceea ce inseamna ca un pahar are 230 de calorii, adica echivalentul a trei sferturi de hamburger", explica reporterii britanici.

Sedentarismul dauneaza siluetei, asa ca, in loc sa stati la calculator, iesiti afara si luati o gura de aer curat. Si ca tot a venit vorba de exercitiu fizic, inainte sa va apucati de treaba, asigurati-va ca aveti tinte realiste.

Jason Minich, manager sala de sport: "Sfatul meu este sa aplicati strategia testoasei, nu a iepurelui. Nu incercati sa castigati cursa, ci sa fiti constant."

Un alt dusman ascuns al siluetei este multitaskingul, mai ales in timp ce mancati. Daca nu sunteti atenti la mancare, ajungeti sa mancati mai mult decat trebuie. Si concentrati-va pe "cum vreti va simtiti", in loc de "ce ar trebui sa faceti".