Primele riduri pot sa apara inca din adolescenta. Pasi importanti de luat in lupta anti-ageing: cum ne ajuta cititul
Ne gandim cu groaza la riduri, fete incercanate si lipsa de coordonare in miscarile si-asa greoaie. Imbatranim, insa, din prima clipa a vietii.
Iar primele riduri pot sa apara inca din adolescenta. Multi mizeaza in lupta anti-ageing pe produse cosmetice. Nu e neaparat gresit, insa investitia de baza trebuie sa fie in creierul dumneavoastra. Acesta are nevoie de exercitii, ca sa nu fie afectat de trecerea timpului. Ajuta si "combustibilul" potrivit.
Actrita Natasha Raab a apelat la estetician pentru un tratament anti-aging revolutionar, cu celule stem. Acestea sunt extrase din tesutul adipos si apoi transferate in zone ale fetei, spre exemplu, pe care timpul pune rapid amprenta
Un alt specialist vine cu o tehnica revolutionara de litfing facial. Ne avertizeaza in privinta a doua lucruri care strica si genele si munca lui elaborata.
Este decizia fiecaruia daca apeleaza sau nu la corectii estetice. De imbatranit o facem, oricum, inca din prima clipa a vietii. Iar procesul natural priveste fiecare celula, nu doar delicata zona de sub ochi, afectata de timpuriu de riduri.
Zarurile se arunca inainte de nastere, chiar in timpul conceptiei, cand primim o combinatie unica de gene. O purtam toata viata, deci trebuie gestionata inteligent.
Creierul imbatrineste. O minte brici, antrenata permament poate face, insa, diferenta. Cititi, fiti activi, stati conectati la ceea ce se intampla in jur. Studiile facute pe pacienti bolnavi de Alzheimer demonstreaza ca astfel de activitati, ce tin neuronii in priza, se pot dovedi decisive in lupta anti-aging.
La fel "combustibilul" potrivit. Hrana. In Franta, spre exemplu, au fost urmarite obiceiurile alimentare pe populatii largi . Asa am ajuns sa stim ca anumite alimente naturale lupta eficient impotriva timpului. Ca sa conteze, aveti nevoie de doze zilnice.
Chef Bernard s-a nascut in Franta si mizeaza oriunde s-ar duce pe vin, nuci si branzeturi alese. Speranta lui de viata demonstreaza ca are dreptate.
In functie de mapa noastra genetica, putem descoperi ce trebuie sa mancam. Totul incepe cu un banal test de sange.
"Cu anumite enzine care, daca ar manca morcovi si ar fi fumatori in acelasi timp, s-ar expune la un risc de cancer de prostata. Pana aci am ajuns cu testele genetice", a spus dr. Ovidiu N. Penes, specialist anti-agening.
Asadar, o proba de sange si una de saliva va ajuta sa intelegeti, in functie de genele pe care le aveti, cum trebuie sa arate o masa corecta. Atat din punct de vedere al nutritiei in sine, cat si ca element in razboiul impotriva imbatranirii.
Timpul consuma, in primul rand, mecanismele de protectie celulara. Cu acestea luptam impotriva factorilor de mediu. Reactionam prin inflamatie, pe moment, cand ne lovim. Ajungem insa la inflamatie generalizata cand punem pe masa, zilnic, doar alimente inalt procesate, fara legatura cu cele originale. Pe acest fond pot aparea bolile cardio-vasculare, diabetul si unele forme de cancer.
Nu puteti controla combinatia unica de gene pe care o aveti, dar puteti lucra zilnic la planul de lupta. Pana la urma, o bucatica de ciocolata si un pahar de vin rosu chiar sunt pe placul oricui.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, cosmetice, csid, ce se intampla doctore, proces de imbatranire,
Dată publicare:
14-11-2014 14:28