Plantele care ne scapa de nasul infundat si de durerile in gat. Frunzele de maslin pot lupta cu peste 125 de bacterii
Suntem cu gandul la cadouri si la mesele in familie, dar nu trebuie sa ne ignoram sanatatea. Ne aflam in plin sezon al infectiilor respiratorii, asa ca e bine sa fim in garda.
Ne ajuta o schema antibacteriana, antivirala si anti-inflamatoare. Intreg sistemul respirator e tapetat cu o un strat protector numit mucoasa. Spre exemplu, la nivel nasului aceasta e prima afectata de alergeni, de micro-organisme si de frig. Afectarea se manifesta prin inflamatie.
Dr. Ioana Voda, medic primar ORL:” Acest epiteliu poate fi doar inflamat sau se poate supra-infecta si apare o mucoasa purulenta, care prin stationare in camere inchise da patologii grele, adica sinuzite supurate”
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
In privinta nasului, secretiile abundente pot deteriora protectia naturala, adica perisori microscopici numiti cili vibratili. Din toate aceste motive, orice infectie care se manifesta prin nas infundat trebuie tratata.
Pe de alta parte, racelile banale, repetate produc invariabil secretii pline de microbi care circula. Nasul, faringele si urechea sunt conectate printr-o structura anatomica numita Trompa lui Eustachio, in care circula in mod normal aer si nu fluide. Odata ce apar fluide, acestea migreaza spre ureche. Ori capacitatea urechii este de cel mult 2-3 mililitri cubi. Inflamatia si lichidul presupun pierderi ale capacitatii auditive. Aceasta e circuitul infectios in zona ORL. Poate migra spre plamini.
Iarna, circulatia virusurilor cu transmitere respiratorie este uriasa. Pe linga tratamentele alopate, aveti la dispozitie plantele.
Dr. Carmen Nonn, specializare apifitoterapie: “In infectiile si inflamatiile de cai respiratorii, la Orastie am combinat frunze de maslin cu lichen de piatra, mugur si plop si cuisore. Aceasta formula complet naturala are proprietati anti-inflamatorii si antibacteriene”.
Frunzele de maslin au efect antibacterian pentru 126 de bacterii.
Lichenul de piatra este un puternic anti-inflamator.
Dr. Carmen Nonn, specializare apifitoterapie: “Datorita cantitatii mari de mucilagii este un foarte un fluidizant al secretiilor si expectorant”.
Scoarta de salcie si mugurii de plop contin saligenina care, in interiorul organismului, se tranforma in acid salicilic. Dar, spre deosebire de forma sintetica, nu irita tubul digestiv. Cuisoarele contin ulei esential, mai exact un antibacterian puternic si un analgezic local. Formula intervine in reducerea simptomelor in orice fel de infectie respirator.
Sursa: Pro TV
Etichete: plante, nas, infectii respiratorii, raceli,
Dată publicare:
19-12-2015 12:00