Pericolul la care ne expunem dacă nu folosim produsele de igienă dentară potrivite

×
Codul embed a fost copiat

Gândiţi-vă la un obiect din inox. E uşor de zgâriat cu produse abrazive - fizice ori chimice - şi imposibil de refăcut.

Inoxul seamănă cu smalțul dentar. De aceea, e nevoie de blândeţe inclusiv în cazul produselor de igienă.

Ionuţ Leahu, medic dentist: "Curăţenie înseamnă sănătate. În momentul în care lăsăm să se adune tartru foarte mult timp, acolo se mută toate bacteriile din gură şi se înmulţesc. Şi elimina toxine, iar gingia nu are niciun mijloc de apărare la acel nivel, nu poate decât să retragă şi să se umfle, să sângereze".

Curăţenie în cavitatea orală înseamnă detartraj plus periaj profesional o dată la 6 luni, la medicul dentist. Iar acasă - igienizare de două ori pe zi, cu paste de dinţi blânde, care nu au bicarbonat. Atât bicarbonatul cât şi sărea folosită în igiena dentară sunt abrazive. Ne imaginăm smalțul dentar drept un obiect de inox.

Ionuţ Leahu, medic dentist: "Dacă nu vrei să să zgârii inoxul de la aragaz, nu îl speli nici cu sare grunjoasă şi nici cu bicarbonate de sodiu pentru că zgârie şi măţuieşte inoxul . Dacă ne spălăm pe dinţi cu pastă foare abrazivă sau cu soluţii inventate acasă în care folosim în compoziţie bicarbonat, sare grunjoasă ne vom distruge dantură. Încet , dar sigur!"

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Smalțul face microfisuri în care vor intra uşor bacteriile şi aşa apar mai repede cariile.

Bacteriile prezente în cavitatea orală au activitate metabolică din care rezultă acizi. Aceştia, de fapt, ataca dintele şi aşa apare caria.

Bicardonatul, fiind o bază, ar neutraliza acizii, şi de aceea pare o soluţie bună de igienă. Dar nu vă jucaţi cu propriul organism. Iată ce aflăm de la un chimist despre bicarbonatul de sodiu în contact cu o cavitate a organismului uman:

Nicoleta Chira, Facultate de chimie aplicată: "Pe moment neutralizează ph-ul, dar în timp organismul reacţionează. Eu recomand să mergem la medic"

Ionuţ Leahu, medic dentist: "Avem 16.500 de medici stomatologi pregătiţi să ne îngrijească, trebuie să îi lăsăm să îşi facă datoria, să nu mai tot evităm să venim la dentist pentru soluţii inventate acasă. Mai devrem sau mai târziu ajungem la stomatolog şi o să descoperim că e prea târziu. Avem nevoie de faţete sau coroane să acopere dintâi pe care i-am distrus cu soluţii de genul acesta folosite acasă".

Medicul e cel care vă poate recomanda inclusiv compoziţia pastei de dinţi.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Fară produse lactate fermentate - după intervenții chirurgicale la nivelul cavitații orale. Aceasta deoarece bacteriile, bune de altfel, pot produce tulburări în vindecarea rănilor.

Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină
Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină

La începutul sarcinii, tiroida fetală nu funcționează. Pentru o bună dezvoltare a fătului, acesta trebuie să ia hormonii tiroidieni de la mamă. Dacă mama are o problemă, și el suferă.

CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși
CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși

CSID. Ne palpăm ganglionii în zona gâtului, axilă ori inghinal. Vom descoperi formațiuni ovalare, care reacționează ușor la orice infecție localizată. Şi vă recomandăm să îi palpaţi când sunteţi la duş.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.