Pentru ca pestele sa nu ne puna in pericol sanatatea, e nevoie de un timp minim de preparare
Timpul de preparare trebuie sa asigure gustul delicios, dar mai ales siguranta alimentelor din farfurie. Provenienta, dar si durata optima pentru a gati pestele si fructele de mare ne pot ajuta sa evitam, de exemplu, o intoxicatie grava.
Cercetatorii americani au evidentiat recent care este durata optima pentru produsele marine. Somonul are, de exemplu, nevoie de 18 minute 52 la coacere si de 6 minute 39 atunci cand este prajit in tigaie. Iar atunci cand alegem sa consumam carne de peste crud trebuie mai intai sa fim siguri de provenienta acestuia.
Pestele in crusta de ciuperci uscate se prajeste aproximativ 6-7 minute, alaturi de garnitura formata din sparanghel, ceapa verde, spanac, rosii portocalii si paine de secara.
La fructele de mare culoarea e semnul care ne spune ca preparatul e gata. In functie de dimensiune, dar si de proaspetime, timpul de preparare poate diferi.
Timpul stabilit de cercetatorii americani pentru creveti, de exemplu, este intre 1 minut 40 si 2 minute 39, in functie de dimensiunea lor la fierbere.
Iar daca vorbim de coacerea lor, e nevoie de 3 minute 53 pana la 6 minute si 18 secunde.
In plus, temperatura recomandata de americani pentru a distruge Salmonella este de cel putin 62 de grade Celsius, timp de 15 secunde.