Pentru ca pestele sa nu ne puna in pericol sanatatea, e nevoie de un timp minim de preparare
Timpul de preparare trebuie sa asigure gustul delicios, dar mai ales siguranta alimentelor din farfurie. Provenienta, dar si durata optima pentru a gati pestele si fructele de mare ne pot ajuta sa evitam, de exemplu, o intoxicatie grava.
Cercetatorii americani au evidentiat recent care este durata optima pentru produsele marine. Somonul are, de exemplu, nevoie de 18 minute 52 la coacere si de 6 minute 39 atunci cand este prajit in tigaie. Iar atunci cand alegem sa consumam carne de peste crud trebuie mai intai sa fim siguri de provenienta acestuia.
Pestele in crusta de ciuperci uscate se prajeste aproximativ 6-7 minute, alaturi de garnitura formata din sparanghel, ceapa verde, spanac, rosii portocalii si paine de secara.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
La fructele de mare culoarea e semnul care ne spune ca preparatul e gata. In functie de dimensiune, dar si de proaspetime, timpul de preparare poate diferi.
Timpul stabilit de cercetatorii americani pentru creveti, de exemplu, este intre 1 minut 40 si 2 minute 39, in functie de dimensiunea lor la fierbere.
Iar daca vorbim de coacerea lor, e nevoie de 3 minute 53 pana la 6 minute si 18 secunde.
In plus, temperatura recomandata de americani pentru a distruge Salmonella este de cel putin 62 de grade Celsius, timp de 15 secunde.