Ingredientele unei salate perfecte si beneficiile ei: spanac, urzici, leurda, stevie si ceapa verde
Consumati salate mari cu leurda, ceapa verde, stevie, spanac, toate in stare cruda. In combinatie cu ulei si suc de lamaie, obtineti cea mai buna protectie cardiovasculara. Insa nu va faceti iluzii ca va faceti si plinul de fier.
Urzici, leurda, spanac si untisor. Toate trebuie consumate din abundenta in aceasta perioada.
Dar nu le procesati termic, ci faceti salate bogate. Va protejeaza sistemul cardiovascular, dar nu va furnizeaza totusi cantitatea optima de fier.
Nu lasati sa treaca nici o zi fara sa consumati spanac, urzici, leurda, stevie si ceapa verde. Ne ofera un continut mare de vitamine, de germeni de crestere si de enzime.
Toate sistemele metabolice din organism vor profita de pe urma plantelor de sezon. Acestea sunt si aliate perfecte ale vaselor de sange si inimii, daca le combinati cu ulei presat la rece.
In plus, plantele de primavara fluidifica sangele si contribuie suplimentar la protectia cardiovasculara. Dar ignorati miturile care spun ca va ofera cantitati mari de fier. In special spanacul a generat astfel de povesti care nu au legatura cu realitatea.
Fierul din vegetale se numeste nonhemic si poate fi absorbit doar in cantitati limitate in intestinul subtire. Si aceasta doar in prezenta simultana a vitaminei C. Asadar, cand faceti o salata de vegetele puneti si suc de lamaie. Cum nu poate fi asimilat eficient , fierul din vegetele se elimina.
Fierul pe care organismul il foloseste la maximum se gaseste in carne rosie si midii. Din acest motiv, e indicata o portie de carne rosie pe saptamana. Si carnea de scoici trebuie strecurata in alimentatie.