Ochelarii ar putea deveni o amintire. Operatia de 15 minute care corecteaza problemele de vedere

Ultima actualizare: 09-07-2014 07:06

Ochelarii ar putea deveni istorie, anunta medicii britanici, dupa o interventie chirurgicala simpla pentru implantarea unei lentile care corecteaza probleme.

Operatia dureaza 15 minute, iar perioada de convalescenta este de cateva zile. Singurul inconvenient este pretul: aproape 5 mii de euro pentru un singur ochi.

Justin are din tinerete probleme cu vederea, care s-au agravat pe masura ce a inaintat in varsta. A trecut printr-o interventie chirurgicala cu laser, insa rezultatele au fost moderate, din cauza unui inceput de cataracta. Acum si-a pus toate sperantele intr-un implant ocular.

Justin, pacient: "De la departare nu recunosteam fetele, nu stiam daca era persoana care credeam eu ca este."

Medicii folosesc o lentila, botezata Symfony, care este implantata printr-o incizie de trei milimetri. Totul dureaza 15 minute, iar rezultatele se vad in cateva zile. Procedura le ofera speranta si celor care sufera de hipermetropie, adica nu vad clar obiectele, afectiune care se instaleaza odata cu inaintarea in varsta. In cazul lor, o interventie chirugicala cu laser, pentru corectarea vederii, isi pierde efectul in cativa ani.

La o zi de la interventie, Justin simte deja diferenta...

Justin: "De la o ora la alta observ imbunatatiri dramatice in ceea ce priveste claritatea vederii."

Chirurgii britanici spun ca pana acum, niciun alt implant de acest fel nu a avut rezultate atat de bune, fara efecte secundare. Tot ei sustin ca aceste lentile, fabricate din plastic, vor putea fi folosite fara probleme, toata viata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO