Nu va tratati singuri afectiunile respiratorii. Problemele care pot fi provocate de automedicamentatie
Sunt extrem de frecvente si multe persoanele care se trateaza fara a merge la medic. Vorbim despre infectiile respiratorii care, in cazul copiilor, pot sa determine inclusiv insuficienta respiratorie.
Iar la adultii pot surveni modificari ale plamanilor care favorizeaza si intretin infectiile.
Tratati corect orice infectie usoara a cailor respiratorii. Greselile repetate pot conduce la multe probleme. Una dintre acestea este aparitia unor dilatari in plaman, unde se acumuleaza secretii. In copilarie, infectiile respiratorii reprezinta cea mai frecventa afectiune, spun statisticile. Iar recomandarea e una singura.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Dr. Mircea Babanescu, sef sectie ORL pediatrie: "Poti sa administrezi o medicatie simtomatica o zi, doua, apoi medicul trebuie sa vada copilul".
Prof. dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: "Poate sa aiba o voce nazonata in situatia cand este o afectiune virala sau sa aiba varsaturi si starea poasta cand vorbim de afectiuni bacteriene".
Iar tratamentul antibiotic este util doar in cazul unei infectii bacteriene. Asadar, nu dati celor mici medicamente la intamplare. Iata, insa, ce inseamna urgenta in cazul unei infectii respiratorii la copii.
Prof. dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: "Daca parintele vede ca acel copil repira foarte des, tuseste foarte frecvent, chiar daca nu are temperatura, sa vina foarte repede la spital. La aparatul respirator, semnul de alarma ar fi repiratia dificila si foarte frecventa".
Nici adultii nu ar trebui sa trateze dupa ureche infectiile respiratorii. Aceasta mai ales daca se afla in apropierea celor mici, deci permanent supusi riscului unei infectari.
Dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog: "Sunt persoane care, dupa o infectie repiratorie mai zdravana, mai ales daca fost tratata dupa ureche, poate sa ramana cu o boala denumita bronsioctazie".
Aceasta este insotita de dilatatii ale cailor respiratorii, care favorizeaza si intretin infectiile respiratorii.
Dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog: "Cel mai eficient tratament al bronsioctaciilor este tratamentul corect al infectiilor respiratoriii. Nu orice tuse are nevoie de antibiotic, nu orice nas care curge are nevoie de antibiotic". Dar aveti nevoie de un sfat medical competent.