Metoda prin care pot fi eliminate fără dureri venele vizibile de pe picioare

Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2018 12:38
Data publicarii: Sambata 20 Octombrie 2018 13:12
Categorie: CSID

Venele mici, roşiatice, care apar pe picioarele femeilor, de multe ori din adolescenţă, se numără printre preocupările industriei medicale. Cea mai nouă soluţie pentru această situaţie - nedureroasă dar neplăcută estetic – se numeşte termocoagulare.

Vorbim de o procedură care închide în câteva secunde pereţii capilarelor cu probleme. Apoi, în cel mult o lună şi jumătate, organismul absoarbe vasele sigilate de medicul dermatolog. Statul prelungit pe scaun sau în picioare, băile fierbinţi sau sesiune prelungite de saună, dar şi sarcina şi ereditatea- adică situaţii similare pe care le-aţi observat deja la mama sau la bunica... aceştia sunt cei mai importanţi factori ai venectaziilor. Un fenomen pe care îl denumim popular "venele sparte de pe picioare". O problemă pe care o putem rezolva ideal în sezonul rece.

Dr. Florentina Ursu, medic dermatolog: „Practic, aceste vase nu sunt sparte. Ele sunt doar dilatate. Teoretic, ele trebuie să se afle în cel de-al doilea strat al pielii, în derm. Odată dilatate din prisma anumitor factori, ele se ridică şi vin la suprafaţă, în primul strat de piele, şi devin vizibile.”

Această metodă nu e indicată celor care suferă de diabet şi hepatită, boli autoimune, de piele- de exemplu, psoriazis şi dermatita, şi nici celor cu afecţiuni oncologice. În plus, pentru că medicul va lucra cu un ac, nu e potrivită pentru pacienţii cu alergii la metale. Tehnica se numeşte termocoagulare; practic, aparatul sigilează pereţii vaselor de sânge.

Există o mare diferenţă faţă de alte variante, cum sunt tratamentul cu laser şi cel cu lumina intens pulsata: ţesutul din jur nu este afectat, nici măcar temporar. Prin termocoagulare, medicul lucrează strict pe zona cu "pânză de păianjen". Nu uitaţi totuşi că acesta nu este un tratament preventiv, şi nu acţionează asupra venelor mov.

Putem trata doar capilarele. Adică acele vinişoare micuţe, roşiatice, în niciun caz acele vase care sunt albăstrui.

Dr. Florentina Ursu, medic dermatolog: „Şase săptămâni este perioada în care zonă trebuie să se recupereze; prima etapă este de absorbire a sângelui din vasul respectiv, iar cea de-a doua e absorbirea pereţilor.”

Tratamentul complet înseamnă între o şedinţă şi patru, sub acul doctorului dermatolog... numai medicul poate face o estimare, la prima întâlnire cu pacientul. Vindecarea trebuie oricum supravegheată. Şi, pentru că nu se intervine preventiv, e bine să vă prezentaţi la cabinet cât mai curând, după ce apar leziunile. Se vor rezolva mai repede şi veţi plăti mai puţin.

Spuneam la început că tratarea venectaziei e recomandată toamna şi iarna. În parte, pentru că şi căldura ambientală întârzie recuperarea. Şi apoi, purtam mai mult pantaloni. Totuşi, semnele care apar după o asemenea sedinta- şi care seamănă cu o zgârietură de pisica- pot fi uşor acoperite, cu puţin fond de ten, după ce folosiţi o cremă hidratantă.

La 2 ani a suferit prima operație pe creier, iar apoi și-a petrecut copilăria prin spitale. Povestea lui Denis Pașcovici
La 2 ani a suferit prima operație pe creier, iar apoi și-a petrecut copilăria prin spitale. Povestea lui Denis Pașcovici
Adelina Pestritu
Adelina Pestrițu dezvăluie secretele care o ajută să se mențină în formă
Semnalele care indică o otită. Cât de repede trebuie să vă prezentați la medic
Radiografia dentară NU crește riscul de cancer. Explicația medicilor specialiști
Fumul de țigară distruge organismul copiilor. Cum sunt afectați de fumatul pasiv
A început sezonul infecţiilor respiratorii. Semnalele pe care le transmit ganglionii inflamați
Investigația care detectează cele mai grave boli respiratorii
Menopauza
De ce este importantă medicaţia premenopauză pentru sănătatea oaselor