Metoda de preparare prin care chipsurile devin sănătoase și chiar sunt recomandate la dietă

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 30 Noiembrie 2017 10:08
Categorie: CSID

Dacă tot suntem în post, facem și câteva chipsuri. Puteți să le preparați ușor acasă, mai ales în cele câteva zile libere. Sunt excelente și la dietă.

Cartofii se pun direct pe plită, peste sare. Este, dacă vreți să știți, o variantă autohtonă, neaoșă de cartofi prăjiți. Gustoasă și sănătoasă.

 

Punem toate relele din nutriția celor mici pe seama chipsurilor. Această rețetă, veche de când lumea, este cu adevărat sănătoasă. Felii foarte subțiri de cartofi, pe plită. Cu sare grunjoasă, fără ulei. Ies cele mai gustoase chipsuri pe care le-ați gustat vreodată. 100 de grame înseamnă 70 de kilocalorii. Infim.

Cristina Balanescu, medic primar pediatru: ”Totul a pornit cu denigrarea cartofului de la faptul că sub formă de cartof prăjit este într-adevăr dăunător, poate fi toxic pentru organismul nostru.”

Toxicitatea se referă la cantitățile mari de acrilamida, o substanță dovedit cancerigenă. Dar cartofii prăjiți ori chipsurile praparate cu ulei înseamnă produse alimentare TOTAL diferite că structura chimică față de cartoful preparat ca are. Fiert, copt, pe plită. Fără grăsime adaugată.

 

60% din tot ce mîncați zilnic ar trebuie să conțină amidon sub diverse forme alimentare. Cartofii sunt o sursă excelență de amidon.

Conf. dr. ing. Nicoleta Chira: ”Amidonul fiind o moleculă mare nu poate să traverseze membrane intestinală și să ajungă în sânge decât după hidrolizare prelabilă la glucioză.”

Adică rupem amidonul în multe bucățele, pe care putem să le absorbim în sânge. Procesul hrănește CORECT și da energie. Nu va îngrașă! Avem nevoie de amidon inclusiv în diete.

tartru
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea
Boala mută care vă afectează organismul fără simptome. Recomandările medicilor
Cum ne putem detoxifia corpul după mâncărurile grele de Crăciun
Mos Craciun
Sfaturile lui Moș Crăciun pentru o copilărie fericită