Mergeti la un control endocrinologic dupa nastere. Boala care poate sa apara dupa sarcina nu poate fi vindecata
Sarcina poate declansa frecvent o boala autoimuna denumita tiroidita HASHIMOTO. Nu se vindeca si se asociaza frecvent cu diabetul.
Tiroidita autoimuna - iata o boala cronica care poate debuta la orice varsta. Predispozitia se transmite pe linie materna.
Factorul declansator poate fi stresul. Insa si o sarcina poate da tulburari endocrine.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tiroidita inseamna inflamatia glandei tiroide. Poate fi determinata de virusuri, bacterii, de iradiere sau de medicamente. Cel mai adesea insa medicii constata tiroidita autoimuna denumita HASHIMOTO. Sistemul imunitar produce anticorpi care ataca tiroida.
De cele mai multe ori, se declanseaza in sarcina.
Sunt bolile autoimune care pot exploda in sarcina si abia atunci pot fi depistate, sarcina fiin cunoscuta ca un moment de proasta aparare imunitara.
Cel mai frecvent acesta boala apare in primele 3 luni dupa nastere. Ginecologii va sfatuiesc ca, la finalul perioadei de lauzie, sa va faceti o evaluare a starii de sanatate.
O data aparuta tiroidita autoimuna, aceasta nu se vindeca. Medicii constata o marire de volum a tiroidei si dificultati la inghitire.
Este important sa stiti de asemenea ca exista asocieri autoimune. O tiroidita autoimuna se poate asocia cu afectare pancreasului dand diabet, cu diverse boli de colagan, lupus, poliartrita sau cu urticarie cronica sau cu vitiligo- acele pete albe care apar pe piele.
Astfel, discutati cu endocrinologul despre regimul de viata. Carbohidratii simpli din alimentatie, adica zaharul si faina alba, ar trebui redusi. E important sa va mentineti greutatea in parametri normali, sa faceti multa miscare si sa aveti mese mici si regulate.