Meningita, boala considerata urgenta medicala majora. Cum se poate trata cu succes

Ultima actualizare: 19-07-2014 07:20

Febra, diaree, varsaturi sunt simptome care anunta boala diareica acuta in cazul copiilor. Mergeti la medic, chiar daca vara infectiile digestive sunt frecvente. Aceste simptome pot semnala si meningita.

Este vorba despre o boala frecventa in ultima perioada si perfect tratabila. Daca nu intarziati sa va prezentati in fata unui specialist.

Spalati-va frecvent miinile. Si ajutati-i si pe cei mici sa se spele des pe maini. Este cea mai simpla masura de igiena. Este singura care va tine departe de bolile diareice, cele mai frecvente vara. Afectiunile au drept cauza virusuri sau microbi vehiculati tocmai de mainile murdare.

Primele semne? Pot sa vina cu scaune diareice apoase, mai mult de 3-4 pe zi, cu cat copilul e de varsta mai mica cu atat e mai rau. Alaturi de aceste manifestari, pot aparea febra si varsaturile. Iar reactia in lant este deshidratarea. Buzele se usuca, iar copilul devine apatic. In aceasta situatie, mergeti de urgenta la medic. Doar apa nu ajuta copilul.

Din pacate, aceleasi simptome pot sa anunte si o boala grava. Este vorba despre meningita, frecventa in aceasta vara, spun specialistii in boli infectioase.

Meningita este o inflamatie a membranelor de protectie care invelesc creierul si maduva spinarii. Boala este considerata urgenta medicala majora. Meningita este perfect tratabila. Dar tratamentul da rezultate daca se instituie rapid.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO