Luna mai, cea mai periculoasă pentru persoanele alergice la polen. Ce li se recomandă

Ultimul update: Miercuri 09 Mai 2018 10:32
Data publicarii: Miercuri 09 Mai 2018 10:22
Categorie: CSID

Luna mai este luna polenului de cereale. Întâlnit şi pe câmp, dar şi în marile oraşe, pline de tot felul de ierburi. Inclusiv gazonul din faţa casei îl poartă.

Chiar dacă vorbim de numai o lună din an, alergia cauzată este cu adevărat agresivă.  Iată câteva soluţii!
 
În România, cea mai frecventă alegie la polen e determinată de graminee. Vorbim despre polenul produs de grâu, orz, ovăz şi secară.  Şi cerealele sălbatice fac parte din aceeaşi familie a gramineelor.  Sunt peste tot. Le numim buruieni. Iarba produce acelaşi tip de polen. Şi, de aceea, în oraşe ar trebui tăiată înainte de a face polen.

Dr. Brânduşa Petrutescu medic primar alergolog: „Grăuncioarele de polen sunt vehiculate de vânt, albinele nu au niciun rol în polenizarea lor şi atunci trebuie să producă cantități foarte mari de polen cu dimensiuni foarte mici şi pot ajunge pe zeci de kilometri.”

Dr. Monica Schifirnet, medic primar alergolog: „În oraş, polenul loveşte blocurile şi rămâne la un nivel mai jos de altitudine. Omul va fi expus şi mai agresiv!”

Pentru alergici, există măsuri de limitare a expunerii la polenul cerealelor.

Primăriile plantează copaci care pot provoca alergii grave: platani şi mesteceni

Dr. Brânduşa Petrutescu, medic primar alergolog: „Poluarea maximă cu polen e la primele ore ale dimineatii şi la prânz, când se eliberează cantităţi mari şi e bine să nu ieşim din casă, să nu dechidem geamurile, să folosim la mașină. Să evităm mersul pe bicicletă, pe motocicletă. Rufele nu ar trebui uscate afară în sezon, pentru că polen se depune şi ar trbuie spălate în maşina de spălat cu uscător.”

Nu tăiaţi iarba singuri dacă sunteţi alergici la polenul de cereale!.

Dr. Brânduşa Petrutescu, medic primar alergolog: „Mirosul acela de fân prospat cosit vehiculează milioane de grăuncioare, cei cu alergie nu au voie să îşi tundă gazonul singuri, pentru că vor face o criză de astm sigur.” 

Medicamentele simptomatice reduc doar simptomele. Nu stopează boala. Lăsată practic netratată, boala evoluează, iar simptomele vor fi din ce în ce mai puternice. Culminează cu astmul alergic.

Medicaţia care stopează cursul alergiei se face cu doze controlate din alergen, adică din polen, astfel încât sistemul imunitar să înveţe să devină tolerant cu polenul.

Dr. Brânduşa Petrutescu, medic primar alergolog: „Există în România şi talblete şi picături, deci pentru graminee avem şi sub formă de tablete. Din păcate, nu sunt compensate de casă de asigurări, dar 80-90% din pacienți pot scăpa de alergie după 3 ani de tratament.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Japonia pierde două miliarde de dolari din cauza florilor de cireș

Japonia pierde două miliarde de dolari din cauza florilor de cireș

CSID

Părinții, sfătuiți să înceapă educația sexuală a copiilor de la vârste fragede

Îşi schimbă pielea odată la 2 săptămâni. Ce riscă dacă stau la soare

Adolescenții care provin din familii de fumători riscă să dezvolte aceeași dependență

Sfaturi pentru un ten fără cusur din partea celei mai cunoscute experte în frumusețe

Cât de periculoase sunt sucurile carbogazoase pentru sănătatea noastră

Boala pe care o dobândesc 90% din femeile care nasc. Sfatul medicilor

acid hialuronic

Cantitățile mari de acid hialuronic în ten sau buze provoacă micro-cicatrici care pot fi periculoase