Japonia pierde două miliarde de dolari din cauza florilor de cireș
Japonia va pierde, în acest an, aproape două miliarde de dolari (200 de miliarde de yeni) din cauza alergiilor cauzate de polen, în contextul în care primăvara înfloresc cireșii japonezi.
Potrivit Institutului de Cercetare Dai-Ichi Life, cu sediul în Tokyon, alergiile cauzate de polenul florilor de cireș afectează afacerile din întreaga țară, fiind înregistrate pierderi de 1,8 miliarde de dolari, informează CNN Money.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Economistul-șef al institutului, Toshihiro Nagahama, a precizat că în perioada în care copacii sunt înfloriți, tot mai puțini oameni vor să iasă din casă, ceea ce afectează consumul. Totodată, angajații care suferă de rinită alergică își iau concediu medical sau, dacă merg totuși la muncă, nu sunt la fel de productivi.
Anul 2018 este unul dintre cei mai dificili pentru japonezii care au alergii. În anumite regiuni ale țării, cantitatea de polen este de peste două ori mai mare decât în anul precedent. Printre orașele extrem de afectate este Tokyo. Un sondaj realizat de guvernul japonez în acest an arată că jumătate din populația acestui oraș suferă de rinită alergică. În 2008, mai puțin de o treime dintre locuitori erau afectați de polen.
Această problemă derivă din eforturile Japoniei de a împăduri cât mai multe zone, după al Doilea Război Mondial. Din nefericire pentru cei alergici, majoritatea copacilor plantați sunt cedri și chiparoși, care au ajuns recent la maturitate și produc cantități mari de polen. Astfel, anual autoritățile din Tokyo alocă aproximativ șapte milioane de dolari pentru a tăia acei copaci care provoacă alergii populației și să-i înlocuiască cu specii mai puțin dăunătoare.
Din 2006, au fost replantate în jur de 60 de hectare anual, dar doborârea prea multor copaci prea rapid ar putea duce la alunecări de teren și inundații în zonele deluroase din jurul capitalei.
„Nu este suficient. Mi-ar plăcea să extindem zonele de replantare, dar chiar și așa, ar dura între 100 și 200 de ani ca proiectul să fie finalizat”, a explicat Mamoru Ishigaki, responsabil pentru pădurile din zona orașului Tokyo.
Cu toate acestea, sunt și sectoare care au de câștigat de pe urma acestor alergii. De exemplu, în această perioadă au crescut semnificativ vânzările la măști chirurgicale și la medicamente pentru alergii. Doar în luna martie, s-au vândut medicamente în valoare de aproximativ 184 de milioane de dolari, potrivit unei firme de cercetare în domeniul medical.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!