Liposculptura, alternativa la implanturile mamare. În ce constă procedura


Ultimul update: Miercuri 06 Februarie 2019 10:42
Data publicarii: Miercuri 06 Februarie 2019 10:20
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Intervenţiile estetice la nivelul sânilor sunt cerute de cele mai multe ori de persoane foarte tinere. În cazul lor, implanturile nu reprezintă singura soluţie pentru căpătarea unui aspect natural.

Chirurgia estetică completează implanturile cu liposculptura.

Dr. Adrian Alexandru, medic primar chirurgie plastică şi reconstructivă: ”Problemele care apar la un sân augumentat apar şi la un sân neaugumentat. De-a lungul timpului, ţesutul glandular, structura țesutului adipos pot avea modificări fiziologice. E recomandat ca ecografia mamară să devină o rutină măcar o dată pe an, să ne asigurăm că nu apar modificări nici la nivel implanturilor, nici la nivelul glandei mamare. Implantul mamar plasat sub muşchi nu afectează în niciun fel o viitoare sarcina, glanda mamară nu e atinsă de implantul nostru”.

Este răspunsul la una din întrebările pe care le pun tinerele femei când apelează la implant mamar. Tot pentru categoria foarte tânără, care îşi doreşte un alt aspect al sânilor, medicii cred că, pe lângă implant, e necesară modelarea cu ajutorul grăsimii proprii.

Dr. Crenguţa Coman, medic primar chirurgie plastică şi reconstructivă: ”Liposculptura 3D înseamnă că reuşim să remodelăm corpul în toate cele 3 planuri, 360 de grade, scoţând grăsime de acolo de unde e şi folisind-o în zonele unde e nevoie de volum”.

Liposculptura 4D integrează şi dimensiunea numită ”în mişcare”.

Dr. Crenguţa Coman, medic primar chirurgie plastică şi reconstructivă: ”În clipa în care ne întoarcem, dacă ne uitam din anumite unghiuri, anumite lumini şi umbre se pot schiţa din canula prin această tehnică”. 

În prezent, tehnica de recoltare a propriei grăsimi e complet schimbată. Celulele grase extrase nu mai sunt distruse.

Tehnicile actuale care recoltează grăsimea nu afectează vasele limfatice din ţesuturi. Astfel, zona din care s-a recoltat grăsime se reface mai repede. Iar grăsimea extrasă şi injectată rezistă mai mult timp. Ţesutul gras e uşor de recoltat inclusiv de la persoanele normo-ponderale.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Detalii despre italianul cu 8 clase care s-a dat drept chirurg plastician în clinici din Bucureşti