Intervențiile stomatologice, realizate cu ajutorul tehnologiei digitale. Care e avantajul


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 08:58
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

În ultimii 5 ani, tehnologiile digitale au schimbat complet stomatologia. Să păstrăm cât mai mult ţesut din dintele natural, iată conceptul actual.

Şi, ca orice intervenţie să fie impecabilă din punct de vedere estetic, lăsăm computerele să calculeze la nivel de microni orice material stomatologic. Aşa este eliminată eroarea umană.

Orice tratament pentru estetică dentară începe cu detartraj şi  periaj profesional. Apoi tehnicile digitale măsoară toate aspectele legate de dinţi. Este vorba de fotografii digitale plus video. Astfel încât medicul să vadă cum zâmbeşte pacientul, cum vorbeşte şi cum mănâncă. După această etapă, planul de tratament poate să fie personalizat.

Cea mai simplă operaţie pentru estetica dentară este albirea în cabinet. Ce se întâmplă dacă aveţi deja dinţi plombaţi?

Dr. Cintia Petrescu Teoharie, medic dentist:Dacă pacientul prezintă obturaţii sau plombe din composit, care necesită adaptarea la noua culoare obţinută după albire acestea se pot realiza la 2 săptămâni după albire întrucât gelul de albire inhibă aderarea compozitului.”

De asemenea, eventualele coroane dentare sau faţete se aplică după o albire dentară. În cazul faţelor dentare, spre exemplu, tehnica digitală înseamnă că peste smaltul natural se fixează o faţetă, fără distrugeri ale testului natural.

Dr. Raluca Baba Salavastru: „Putem să folsim fațete dentare fără să șlefuim, pentru că caramica actuală ne permite grosimi  foare mici, care rezistă la stresul mecanic.”

Faţetele care se lipesc de dinţi fără șlefuirea smalțului au dimensiuni de aproximativ 0,3 microni. Materialul rezistă oricăror forţe de masticaţie, care sunt diferite de la o persoană la alta.

Dar zâmbet frumos înseamnă  şi proporţia în care se observă gingia.

Dr. Mihaea Rilla Paligora, medic dentist:Există cazuri în care se vede foarte mult din gingia unui pacient când zâmbeşte, proporţia este predomeninat a gingiei  în zâmbetul pacientului şi e necesară o intervenţia de remodelarea gingivală prin care se creşte vizibilitate dintelui, prin care se obţine o estetică superioară.”

Adică se taie din gingie, tot după ce computerul calculează dimensiunile și invers. În cazul retracţiilor  gingivale se poate adăuga ţesut gingiei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sute de copii din România nici măcar nu ştiu cum arată o periuţă de dinţi. Cu ce se spală
Stomatologia modernă, solutia pentru cei care găseau drept scuză lipsa de timp ca să evite vizita la cabinet
O singură anestezie și toate tratamentele într-o singură ședință. Ce spun dentiștii