Intervențiile stomatologice, realizate cu ajutorul tehnologiei digitale. Care e avantajul
În ultimii 5 ani, tehnologiile digitale au schimbat complet stomatologia. Să păstrăm cât mai mult ţesut din dintele natural, iată conceptul actual.
Şi, ca orice intervenţie să fie impecabilă din punct de vedere estetic, lăsăm computerele să calculeze la nivel de microni orice material stomatologic. Aşa este eliminată eroarea umană.
Orice tratament pentru estetică dentară începe cu detartraj şi periaj profesional. Apoi tehnicile digitale măsoară toate aspectele legate de dinţi. Este vorba de fotografii digitale plus video. Astfel încât medicul să vadă cum zâmbeşte pacientul, cum vorbeşte şi cum mănâncă. După această etapă, planul de tratament poate să fie personalizat.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Cea mai simplă operaţie pentru estetica dentară este albirea în cabinet. Ce se întâmplă dacă aveţi deja dinţi plombaţi?
Dr. Cintia Petrescu Teoharie, medic dentist: „Dacă pacientul prezintă obturaţii sau plombe din composit, care necesită adaptarea la noua culoare obţinută după albire acestea se pot realiza la 2 săptămâni după albire întrucât gelul de albire inhibă aderarea compozitului.”
De asemenea, eventualele coroane dentare sau faţete se aplică după o albire dentară. În cazul faţelor dentare, spre exemplu, tehnica digitală înseamnă că peste smaltul natural se fixează o faţetă, fără distrugeri ale testului natural.
Dr. Raluca Baba Salavastru: „Putem să folsim fațete dentare fără să șlefuim, pentru că caramica actuală ne permite grosimi foare mici, care rezistă la stresul mecanic.”
Faţetele care se lipesc de dinţi fără șlefuirea smalțului au dimensiuni de aproximativ 0,3 microni. Materialul rezistă oricăror forţe de masticaţie, care sunt diferite de la o persoană la alta.
Dar zâmbet frumos înseamnă şi proporţia în care se observă gingia.
Dr. Mihaea Rilla Paligora, medic dentist: „Există cazuri în care se vede foarte mult din gingia unui pacient când zâmbeşte, proporţia este predomeninat a gingiei în zâmbetul pacientului şi e necesară o intervenţia de remodelarea gingivală prin care se creşte vizibilitate dintelui, prin care se obţine o estetică superioară.”
Adică se taie din gingie, tot după ce computerul calculează dimensiunile și invers. În cazul retracţiilor gingivale se poate adăuga ţesut gingiei.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!