Studiu: Inchiderea mobilului in timpul noptii te-ar putea ajuta in combaterea durerilor de spate

Telefon mobil

Oamenii de stiinta norvegieni au observat ca persoanele care nu au parte de un somn odihnitor pe timpul noptii sunt predispuse la cresterea durerilor de spate.

Potrivit unui articol din Daily Mail, odihna scazuta duce la cresterea nivelului de proteine din sange, ce provoaca reactii inflamatorii in corp.

Cercetatorii de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Trondheim au descoperit acest lucru, dupa ce au verificat datele trimise de mii de persoane care au fost monitorizate mai mult de un deceniu.

Coordonatorul studiului, doctorului Adam Al-Kashi a declarat pentru Daily Mail ca indivizii care sufera de aceste dureri sunt victimele unui cerc vicios. Durerea de spate ii face pe acestia sa aiba insomnii, acestea ducand uneori la depresie. Imbunatatirea calitatii somnului ar putea rupe acest cerc.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca durerile de spate ar putea fi combatute prin schimbarea catorva obiceiuri, unul dintre acestea fiind inchiderea telefonului mobil pe perioada noptii.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

De foarte multe ori, oamenii dorm cu telefonul in mana, pentru a-si putea verifica mailul in orice moment.”

Potrivit cercetarii, orice sursa de lumina poate avea un efect nedorit asupra somnului.

Cercetatorii au analizat rezultatele a peste 27.000 de cazuri, persoane care initial nu prezentau dureri la nivelul gatului, umerilor sau a spatelui.

La 11 ani diferenta, femeile care aveau probleme de somn prezentau un risc cu 32% mai mare de dezvoltare a unei durerii cronice la nivelul spatelui. Procentul este si mai ingrijorator pentru barbati , care prezentau un risc cu pana la 51% mai mare.

Cei care au un stil de viata mai activ, fac exercitii fizice zilnic, si lupta impotriva obezitatii, prezinta un risc mai mic de dezvoltare a durerilor la nivelul umerilor si a spatelui. 4 din 5 afectiuni gasite la nivelul spatelui nu au o cauza specifica, ceea ce face ca acestea sa nu fie vindecate.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Fară produse lactate fermentate - după intervenții chirurgicale la nivelul cavitații orale. Aceasta deoarece bacteriile, bune de altfel, pot produce tulburări în vindecarea rănilor.

Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină
Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină

La începutul sarcinii, tiroida fetală nu funcționează. Pentru o bună dezvoltare a fătului, acesta trebuie să ia hormonii tiroidieni de la mamă. Dacă mama are o problemă, și el suferă.

CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși
CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși

CSID. Ne palpăm ganglionii în zona gâtului, axilă ori inghinal. Vom descoperi formațiuni ovalare, care reacționează ușor la orice infecție localizată. Şi vă recomandăm să îi palpaţi când sunteţi la duş.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.