Importanta unei igiene perfecte a cavitatii orale. Cum puteti avea dinti albi si sanatosi fara efort

Ultima actualizare: 06-04-2015 07:09

Pasta, periuta, ata dentara, apa de gura zilnic. Toate aceste produse asigura o igiena perfecta a cavitatii orale. Folosite corect, distrug placa bacteriana.

Aceasta se formeaza in cel mult zece ore de la ingestia alimentelor si trebuie eliminata in mod constant.

Doctor Florin Lazarescu, vicepresedintele Societatii de Cosmetica Dentara: "Sunt anumite paste si anumite capate, in special de la periutele electrice care ne ajuta la albirea dintilor, albirea intre ghilimele, pentru ca este pur si simplu indepartarea petelor, a colorantilor depusi pe suprafata dentara."

Pastele de dinti perfomante, alaturi de periutele de ultima generatie, pot face dintii mai albi dupa cateva utilizari. Orice produs destinat igienei orale devine valoros daca urmam doua reguli simple ale periajului.

Cristina Cristea, medic dentist: "Este important sa se faca de 2 ori pe zi, fara presiune foarte mare si sa se pastreze acest interval de 2 minte pentru periuta electrica si de 3-5 minute pentru periuta manuala."

Florin Lazarescu, vicepresedintele Societatii de Cosmetica Dentara: "Daca asociem o gingie subtire si cu periute cu peri duri si peste acest lucru mai venim cu miscari incorecte sau brutal facute, vom avea in timp retractii gingivale."

Asadar, medicii confirma: tehnica de periaj este foarte importanta. V-am mai vorbit despre unghiul de 45 de grade si despre miscarile executate dinspre gingie spre dinte. Dar si asupra periutei, care trebuie sa fie cu perii medii sau moi.

Un adult sanatos are nevoie seara, dupa periaj si de ata dentara. Dintii au suprafete multiple si toate trebuie igienizate. Iar ata dentara curata pana la 40% dintre acestea. Marele avantaj este ca indeparteaza resturile alimentare chiar la punctele de contact dintre dinti, acolo unde apar frecvent cariile.

Florin Lazarescu, vicepresedintele Societatii de Cosmetica Dentara: "Daca nu sunt indepartate creeaza un mediu acid, slabesc smaltul si determina aparitia cariei"

Cristina Cristea, medic dentist: "La final e important ca pacientul sa se clateasca cu apa de gura astfe incat sa elimine resturile de placa sau de alimente pecare le-a dislocat prin periaj si sa stimuleaze, clatind, si vacularizatia de la nivelul gingiei."

Apa de gura este si ea esentiala, intrucat actioneaza ca un dezinfectant al suprafetelor din cavitatea orala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO