Igiena nasului ne protejeaza de gripa. Cele doua substante naturale, recomandate in tratarea secretiilor nazale la copii

07-11-2016 09:00


Cand intrati in casa spalati-va mainile cu apa si sapun. Si spalati-va nasul cu ser fiziologic sau apa de mare hipertona. In felul acesta diminuati impactul cu virusurile cu transmitere respiratorie.

Vine gripa in decembrie, in ianuarie sau martie! Stim sigur ca se va intampla asa! Tot siguri suntem ca in acest moment vaccinarea este mai mult decat eficienta. Gripa se poate dovedi o infectie amenintatoare de viata. Va ganditi la mercur sau la alte metale care se gasesc in dozele de vaccin? Daca iesiti pe strada veti inhala cu siguranta mai mult mercur decat in orice produs injectabil cunoscut pana acum.

Unele vaccinuri contin mercur, este argumentul celor care nu accepta imunizarea. Haideti sa ne uitam constient pe carosabil, contracareaza medicii:

Dr. Stefan Lazar, medic primar boli infectioase: "Bun, si dupa aia mergem pe strada unde inhalam plumb, toate metalele grele. Zece ore pe zi daca locuim in orasele astea ale noastre asta nu mai e o problema!"

Metalele grele, printre care si mercurul, exista peste tot pe unde a trecut o teava de esapament!

Vaccinarea antigripala a inceput, virusul va circula insa in Romania din luna ianuarie. Fara imunizare infectia poate fi fatala.

Dr. Stefan Lazar, medic primar boli infectioase: "Oamenii in perioda asta nu se vacineaza pe motiv ca nu e gripa in Romania, dar a te vaccina in plin sezon de gripa nu e cea mi buna solutie. Daca azi m-am vacinat si maine intru in contact cu boala, fac boala ca nu am cum altfel. Daca m-am vaccinat in noiembrie si intru in contact cu boala nu fac boala."

Tineti cont si de regulile de igiena. Spalati-va des pe maini deoarece virusul ramine activ pe orice suprafata timp de 15 minute. Daca tusiti, acoperiti-va gura cu o batista. Si nu va auto-administrati antibiotice in cazul infectiilor virale.

In sezonul rece insa pe linga gripa vor circula cel putin 40 de tipuri de virusuri cu transmitere respiratorie, care produc asa numtele viroze respiratorii. Asa ca daca puteti, evitati spatiile aglomerate, iar cand veniti acasa splati-va nasul, asa cum spalati mainile. Pentru nas se recomanda apa de mare hipertona si serul fiziologic. Igiena nazala diminueaza impactul micro-organismelor.

In cazul celor mici, odata ce vedeti cu au secretii nazale folostiti doar aceste doua subtante fiziologice, ne spune Organizatia Mondiala a Sanatatii:

Prof. dr. Coriolan Ulmeanu, medic primar pediatru: "La copil exista contraindicatia de a folosi orice picaturi in afara serului fiziologic si a apei de mare hipertone. Nu mai trebuie pus niciun fel de picaturi care sa contina mai ales antibiotic, tot felul de variante care au inclusvi cortizon. Toate alergizeaza si produc un dezastru la nivelul mucoaselor, care sunt poarta de intrare a bacteriilor."

Cu antibiotice prabusiti imunitatea locala a nasul. Adica nu ii dati voie sa reactioneze la virusurile cu transmitere respiratorie.