Consultul oftalmologic, necesar imediat ce aduceti copilul de la maternitate. Procedurile ce pot corecta defectele de vedere
Copiii cu dioptrii au nevoie de ochelari din primele luni de viata, astfel incat creierul sa invete imaginea corecta. Dupa ce se incheie cresterea, undeva la 18 ani, dioptriile pot fi eliminate prin operatie.
Sunt facute din materiale bio-compatibile si nu trebuie schimbate! Ne referim la lentilele introduse in ochi in timpul interventiilor chirugicale pentru eliminarea dioptriilor. Chiar daca tehnica permite interventii micronice, unii pacienti nu au cum sa scape de ochelari.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Examenul oftalologic e necesar imediat ce aduceti copilul de la maternitate. La ora actuala medicii au toate mijloacele sa aprecieze vederea bebelusului. 5 % dintre cei mici au dioptrii. A doua boala oculara ca frecventa este strabismul.
Dr. Daniela Cioplean, medic primar oftalmolog: "Alinierea ochilor sub varsta de un an este foarte importanta, in absenta vederii paralele, vederea normala, binoculara, nu se poate dezvolta. El trebuie sa recupereze si ce a pierdut din urma si trebuie sa faca un maraton si sa-i ajunga pe ceilalti din urma cu tot ce au acumulat ei in timpul asta."
Copilul are nevoie sa vada corect din primele luni de viata, astfel incat creierul sa perceapa corect informatia vizuala. In caz contrar o invata gresit, iar ceea ce invata creierul nu mai poate fi schimbat. Pe parcursul copilariei dioptriile pot fi rezolvate doar cu ajutorul ochelarilor. S-a terminat cresterea, sunt posibile interventiile minim invazive pentru inlaturarea defectului.
Dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog: "Nu toata lumea se opereaza prin aceleasi metode, sunt situatii cand aspectul corneei pacientilor poate sa permita sa operezi o dioptrie de minus 9 si sunt situatii cand o dioptrie de minus 3 nu poate fi operata."
Chirurgia refractiva la nivelul corneei este cea mai putin invaziva dintre metode, dar e posibila daca corneea nu e prea subtire sau deformata. Structura oculara nu permite interventia, atunci medicii au alternative: Se numeste chirurgie refractiva la nivelul cristalinului.
Dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog: "Adica i se inlocuieste cristalinul pacientului din ochi cu un tip de lentila, cu un cristalin artificial care corecteaza si viciul de refractive. Sunt materiale care au proba timpului, bio-compatibile."
Cristalinul artificial are termen de valabilitate pe viata.
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, bebelus, ochelari, ochi, oftalmologie, csid, vedere,
Dată publicare:
06-11-2016 10:12