Hormonul care elimina placerea de a fuma ar putea fi raspunsul dependentilor de nicotina

Dată publicare: 20-10-2013 13:21
Dată actualizare: 23-10-2013 00:13
Sursa: http://sciencenordic.com/hormone-removes-pleasure-smoking


fumat

Acest hormon este eliberat in corp atunci cand mancam si este vinovat pentru senzatia de saturatie, de la sfarsitul mesei. GLP-1 ar putea fi raspunsul celor care vor sa se lase de fumat.

Cercetatorii sustin ca daca vor reusi sa ii blocheze receptorii ar putea preveni senzatia de satisfactie a fumatorilor, dupa ce au savurat o tigara.

Receptorii GLP-1 sunt activati in acea parte a creierului care este legata de satisfactie si de resplata. Acest lucru indica faptul ca hormonul este implicat in mod direct in experienta noastra de multumire, satisfactie personala.

Fara acest tip de satisfactie, un fumator nu va mai simti nevoia de a-si aprinde tigarea.”, a declarat Elisabet Jerlhag, unul dintre cercetatorii implicati in studiu. Oamenii de stiinta investigheaza potentiala arma impotriva viciului.

Potrivit Sciencenordic.com, numarul fumatorilor inraiti sunt in scadere, insa ramane una dintre cele mai mari provocari, in ceea ce priveste sanatatea publica.

Deocamdata, efectele hormonului asupra creierului au fost testate doar pe soareci. Studiul ar putea duce la o noua medicatie, complet diferita de cele existente in momentul de fata, pe piata.
 

CITESTE SI: Zece orase care vor disparea de pe harta lumii pana in 2050

Blestemul bogatiei din adancuri. Cea mai bogata tara din lume, distrusa de strainii care i-au exploatat resursele din pamant

Cladiri pentru care cerul este limita. Constructia pe langa care Burj Khalifa va ramane mica. FOTO

 

Sursa: http://sciencenordic.com/hormone-removes-pleasure-smoking, sawfnews.com