Glicemia, "termometrul" biologic al fiecarui om. De ce este necesar sa fie verificata de 2 ori pe an

Ultimul update: Vineri 19 Mai 2017 06:53
Data publicarii: Marti 16 Mai 2017 11:17
Categorie: CSID

De cate ori simtiti ca aveti febra, primul lucru pe care il faceti e sa cautati un termometru. Termometrul biologic al fiecarui om il da, insa, glicemia.

Acesta valoare din sange, care trebuie masurata de doua ori pe an, arata cum functioneaza toate rutele metabolice.

Nu va doare nimic, nu resimtiti nici un disconfort. E posibil, chiar in astfel de conditii, ca glicemia - nivelul zaharului din sange - sa fie dramatic modificata. Invariabil, apar reactii in lant, in intregul organism.

Spre exemplu, grasimile care circula in sange incep sa creasca alarmant. De aceea, determinarea glicemiei se face de doua ori pe an, chiar daca aveti impresia ca sunteti in perfecta stare de sanatate.

Glicemia nu creste brusc. Iar diabetul de tip doi nu apare dintr-o data. Important e ca, inainte de declansarea afectiunii, exista solutii pentru evitarea ei. Regim sanatos de hrana si miscare.

La numai 3 ani, un copil a reusit sa isi salveze tatal de la coma diabetica, dupa ce a lesinat. Cum a procedat baietelul

Acad. prof. dr. Ionescu Targoviste, medic primar diabet: "Patologia vasculara e cauzata de faptul ca lipidele in exces se depoziteaza in organim. Sta e motivul pentru care spunem ca diabetul e boala cardio-vasculara."

Inainte de boala, aflati ca zaharul, mai mult decat grasimea din alimente, are impact asupra tuturor sistemelor metabolice.

Dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet si boli de nutritie: "Grasimea se consuma in organism daca faceti miscare, nu se depoziteaza. Zaharul, dincolo de aportul caloric schimba metabolismul. Daca primim 100 de grame, ne ingram mai mult decat pentru suta aia de calorii. Se transforma mai mult in grasime."

De aceea, orice medic, indiferent de specialitate, va va recomanda testarea glicemiei.

Glicemia neverificata si, ulterior necontrolata, declanseaza asa-numita acidoza metabolica. O intoxicatie grava in tot organismul. Ulterior, apare colapsul.

Acidoza metabolica incepe cu acumularea asa-numitilor corpi cetonici. Este motivul pentru care diabeticii se vindeca greu.

De aceea, inaintea oricarei interventii medicale, verificati-va, din nou glicemia. Chiar daca vorbim despre o interventie minora, cum poate fi la medicul stomatolog.

Cum puteti slabi mancand paste integrale sau orez. Recomandarea medicilor endocrinologi pentru persoanele diabetice

Cum puteti slabi mancand paste integrale sau orez. Recomandarea medicilor endocrinologi pentru persoanele diabetice

csid panica

Atacurile de panică se pot trata. Care sunt simptomele

Cum trebuie să gestionați relația părinte-copil. Cuvintele de care au nevoie

Cataracta trebuie tratată cât mai repede. Medicii recomandă intervenția cu laserul

Vorbitul în timpul mesei și folosirea farfuriilor mari duc la îngrășare

Riscurile la care vă expuneți când consumați alcool în timp ce luați medicamente

Copii operaţi în pântecele mamei, la 2 spitale din România. "Sunt puţine centre în lume"

pescar

Roşioara, cel mai sănătos peşte din România. De unde vine 80% din peştele de la noi