Fratele mai mare trebuie tinut departe de bebelus. Pericolele care pot duce la probleme pentru sugar

Dată publicare: 22-01-2013 16:37
Dată actualizare: 06-03-2013 00:01


Tineti sugarii cat mai departe de copiii care prezinta semnele unei infectii respiratorii usoare. Aceasta deoarece sistemul imunitar al sugarului este inca in formare. Iar orice infectie il poate perturba grav.

Separati fratii mai mari care au intrat in comunitate de bebelusi. Si rugati-i sa nu ii atinga sau sa tuseasca in camera acestora.

In aceasta perioada, copiii foarte mici sunt predispusi la bronhopneumonii. Infectiile sunt cu atat mai severe cu cat varsta e mai mica.

Nou-nascutul are bagajul imunitar al mamei. Iar in primele luni de viata, laptele matern influenteaza construirea sistemelor de aparare. Insa acestea devin performante abia la 6-7 ani.

Iata scenariul cel mai frecvent:

Fratii mai mari vin din colectivitate cu semnele unei infectii respiratorii usoare. Daca intra in contact direct cu sugarul, acesta poate sa dezvolte o boala severa cu febra mare, peste 38 de grade Celsius. In plus, apar probleme digestive.

Infectiile de cai respiratorii superioare pot ajunge usor in plamani.

Sugarii au o predispozitie de a face afectiuni ale cailor respiratorii inferioare, in specte bronsiolotele. Acestea pot avea o evolutie grava in lipsa unui tratament rapid. Asadar, spalati mainile copiilor mai mari des, dar si manutele sugarului.

Nu ii lasati pe cei mari sa ii ofere jucarii, pentru ca si acestea pot fi pline de microorganisme.

Tags: bebelusi, sanatate,