Expunerea la razele ultraviolete cauzeaza aparitia a 80% din totalul ridurilor vizibile - studiu


Ultimul update: Joi 24 Octombrie 2013 06:52
Data publicarii: Luni 21 Octombrie 2013 16:19
Categorie: CSID
bronz

Soarele este principalul vinovat pentru imbatranirea pielii si pentru aparitia majoritatii ridurilor vizibile (80,3%), potrivit unui studiu recent, ai carui autori recomanda aplicarea pe piele a cremelor antisolare pe parcursul intregului an.

Razele ultraviolete cauzeaza imbatranirea pielii si aparitia a 80,3% din totalul ridurilor, afirma autorii acestui studiu care a fost realizat pe un esantion de 298 de femei, din care jumatate adorau sa se bronzeze, iar jumatate preferau sa evite soarele. Autorii studiului au descoperit, totodata, ca o crestere cu 2% a vatamarilor pielii imbatraneste chipul unei persoane cu pana la trei ani, scrie DailyMail.

Expunerea pe termen lung la razele ultraviolete poate duce, de asemenea, la pigmentare excesiva, reduce elasticitatea pielii si la o degradare a texturii pielii, inclusiv la ingalbenirea ei. Alti factori pot schimba si ei felul in care arata pielea si structura ei, printre acestia numarandu-se forta de gravitatie, procesul natural de imbatranire, poluarea, dieta, fumatul, bolile si stresul.

Autorii acestui studiu, publicat in revista medicala Clinical, Cosmetic And Investigational Dermatology, au dorit sa calculeze pentru prima data doar efectele pe care le au razele ultraviolete. Dermatologii au examinat chipurile a 298 de femei, cu varstele cuprinse intre 30 de ani si 78 de ani, iar 12 experti au analizat fotografiile individuale ale acestora, proiectate pe un ecran.

Un alt grup de voluntari au privit chipurile acestor femei si au estimat varstele lor. Rezultatele arata ca efectul expunerii la razele ultraviolete creste odata cu varsta. Diferente semnificative au fost constatate la nivelul ridurilor si al calitatii texturii pielii dupa varsta de 50 de ani, iar persoanele care adora sa se bronzeze arata mai batrane decat varsta lor reala.

Cercetatorii au calculat un "procent al vatamarilor solare" si au estimat ca Soarele este responsabil pentru aparitia a 80,3% din totalul ridurilor.

Ei au descoperit, totodata, ca femeile cu un procent de vatamare solara de 80% isi arata varsta reala, femeile cu un procent de vatamare solara de 82% arata cu trei ani mai in varsta, iar cele al caror procent de vatamare solara este de 78% arata cu trei ani mai tinere.

Sursa: Pro TV

De ce trebuie protejate nasul și urechile în timpul verii
De ce trebuie protejate nasul și urechile în timpul verii. Avertismentul medicilor
Ce este endometrioza și cum poate fi tratată
Cum putem depista că suntem predispuşi unui accident vascular. Legătura cu problemele gingiilor
Cum tratăm dependențele. Cele 15 minute definitorii în lupta cu tentațiile
De ce ne recomandă medicii să consumăm mai multă sare pe timpul verii
Capitole în educația hidratării celor mici. La ce ar trebui să fie atenți părinții
adolescenti
În ce situaţii crește automat nevoia de dulce, sărat sau grăsimi, în cazul adolescenţilor