Durerile pe o singura parte a abdomenului pot duce la incapacitatea de a ramane insarcinata. Ca afectiuni indica
Trompa uterina, locul unde se intampla fecundatia, are un capat legat de uter. Celalalt este liber in abdomen. De ce vorbim despre aceste detalii anatomice?
Durerile pe o singura parte a abdomenului inferior ori infectiile urinare dese ar trebui sa va trimita la medic. Astfel de episoade pot duce la incapacitatea de a obtine o sarcina.
In trompa uterina, materialul genetic feminin, ovocitul, se intalneste cu materialul genetic masculin, spermatozoidul. Astfel, apare sarcina.
Daca trompa uterina este infundata in partea din apropierea ovarului, interventia chirurgicala o poate salva. Cresc sansele ca o eventuala sarcina sa se dezvolte natural. Daca zona bolnava este insa langa uter, singura sansa ramane fertilizarea in vitro. Embrionii vor fi dezvoltati in laborator si implantati apoi in uter.
Orice durere in abdomenul inferior trebuie sa va trimita la medic.
Orice infectie trebuie tratata rapid, astfe incat trompa uterina sa ramana in stare perfecta. Si sa fie apta pentru sarcina.
Cum ajung microbii in trompa uterina? Intra prin vagin, avanseaza spre colul uterin si uter, iar de aici spre cele doua trompe uterine.
Prezervativul nu este mijloc de protectie doar impotriva virusurilor hepatitice B, C ori impotriva HIV. Impiedica si alte micro-oganisme sa migreze in uter, micro-organisme care, netratate la timp, pot conduce ulterior la infertilitate.
Unele dintre ele nu dau simptome! De aceea, dupa ce incepeti viata sexuala, in fiecare an, aveti nevoie sa faceti un examen bacteriologic care arata daca exista sau nu infectie cu MICO-PLASMA si CLAMIDIA.
Aceste infectii NU se manifesta prin durere.
CLAMIDIA si MICO-PLASMA sunt doi germeni care se transmit pe cale intima. Nu dau simptome, dar netratati rapid, distrug integritatea aparatului genital feminin. Cu alte cuvinte, nu mai exista sanse de a concepe in mod natural.