De ce trebuie sa va determinati glicemia inaintea unei interventii medicale. Boala ce evolueaza fara simptome si 20 de ani

Ultimul update: Marti 25 Iulie 2017 06:52
Data publicarii: Sambata 22 Iulie 2017 09:17
Categorie: CSID

Diabeticii se vindeca greu si de aceea, inaintea oricarei interventii medicale, aveti nevoie sa va determinati glicemia.

Aceasta deoarece vorbim despre o boala care evolueaza fara simptome chiar si 20 de ani. 

Depistarea unei glicemii ridicate inseamna ca, in organism, exista niste toxine numite corpi cetonici. Acestia impiedica celulele sa se vindece si sa se vascularizeze normal. De aceea, o astfel de analiza este utila inaintea oricarei interventii medicale, inclusiv in cazul celor minore.

Nu va doare nimic, nu aveti niciun discomfort. Chiar in aceste conditii, glicemia - nivelul zaharului din sange - poate sa fie dramatic modificata.

Modificarile atrag dupa sine o cascada de reactii in intreg organismul. Spre exemplu, grasimile care circula in sange incep sa creasca alarmant, fenomen care are impact direct asupra vaselor de sange. Si de aceea, determinarea glicemiei se face o data pe an, chiar daca aveti impresia ca sunteti in perfecta stare de sanatate.

Afectiunile grave pot fi evitate daca va faceti analize preventiv. Setul de investigatii recomandate de medici

Glicemia nu creste brusc. Iar diabetul de tip 2 nu apare dintr-o data, ci este ultima faza a unor modificari care au inceput si cu 20 de ani inainte. Si care puteau sa fie reversibile.

Glicemia neverificata si, ulterior necontrolata, declanseaza asa-numita acidoza metabolica, care este o intoxicatie grava in tot organismul. Ulterior, apare colapsul.

Acidoza metabolica incepe cu acumularea asa numitilor corpi cetonici. Este motivul pentru care diabeticii se vindeca greu. Si de aceea, inaintea oricarei interventii medicale, verificati-va glicemia.


O glicemie mare necesita analiza numita hemoglobina glicozilata. Un fel de istoric al curbelor glicemice care ii arata medicului cum ati functionat in ultimele luni.

Ce a descoperit la varsta de 27 de ani, in urma unui set de analize. Tanara a dat in judecata maternitatea in care s-a nascut

Ce a descoperit la varsta de 27 de ani, in urma unui set de analize. Tanara a dat in judecata maternitatea in care s-a nascut

ficat, hepatita

Prezenţa virusului hepatic în organism nu reprezintă o problemă, reactivarea lui, însă, da

Ce este acidoza metabolică și cum o putem trata

Aerul condiționat poate duce la inflamarea nervului facial. Ce riscați

Riscurile la care se expun alergicii la nichel. Se găsește chiar și în bijuterii

Accidentul vascular cerebral, mult mai frecvent în rândul tinerilor fumători

Controale la endocrinolog recomandate înainte și după sarcină

CSID

Durerile abdominale și infecțiile urinare dese pot duce la incapacitatea de a obține o sarcină