De ce nu e bine sa scoti pielita de pe pui inainte de a-l baga la cuptor
Fitness Magazine publica o lista a celor mai simple modificari pe care le poti face astfel incat sa-ti imbunatatesti obiceiurile culinare si sa slabesti.
De exemplu, foarte multi aleg sa scoata pielea de pe pui inainte de a-l pregati. E drept, orice bucata de piele contine 69 de calorii si 6 grame de grasime, deci ar fi logic s o separi de restul puiului inainte de a-l pune la cuptor.
In realitate insa, pielea pastreaza umezeala asa ca obtii un pui mult mai gustos pentru nu foarte multe calorii in plus, explica Amy Myrdall Miller, directorul nutritiei culinare de la Institutul Culinar American.
Sfatul ei este sa NU scoti pielea inainte de a servi mancare. Astfel, puiul va fi mai gustos si nu va avea nevoie de alte ingrediente precum sosuri sau maioneza.
Exceptia este supa, unde toata grasimea s-ar scurge direct in apa. Acolo, obligatoriu trebuie scoasa pielita de pe pui.