Cum va alegeti cremele pentru ingrijirea tenului. Recomandarile dermatologilor

18-05-2014 09:11


Cele mai scumpe produse cosmetice nu sunt si cele mai bune. Folositi zilnic creme destinare tegumentelor din jurul ochilor. Protectia solara e necesara doar vara.

Nu cumparati produse cosmetice la intamplare. Exista numeroase ingrediente care pot sa va afecteze piele fara sa stiti.

Cititi eticheta fiecarui produs de ingrijire a pielii - iata ce va sfatuieste orice dermatolog. Dar inainte de a face acest lucru, retineti informatiile de baza care va pot ajuta sa va protejati tegumentul. Prima recomandare vine de la cercetatorii care incearca sa-i descopere secretele.

Crema de protectie solara nu va protejeaza doar de arsura solara sau de un bronz deranjant. Crema de protectie solara va protejeaza de distrugerile celulare pe care le determina lumina. Din acest motiv, protectia solara se foloseste si in zilele ploioase, 365 de zile pe an.

Expunerea la soare puternic, fara protectie, e acelasi lucru ca si cand ati fuma. E nociv sa fumezi, deci e nociv sa te expui fara protectie.

A doua recomandare? Nu abuzati de produsele puternic abrazive. Este vorba de spre asa numitele scrub-uri.

Informatiile corecte trebuie sa distruga miturile care privesc ingrijirea pielii si care nu va fac decat sa imbatraniti mai repede. Spre exemplu, nu orice ingredient natural este neaparat mai bun.

Asadar, inainte de a va pune pe fata masti din legume sau fructe, solicitati sfatul dermatologului. Atentie si cand achizionati creme destinare pielii din jurul ochilor.

Cel mai mare mit din industria cosmetica se refera la pret. Un produs scump nu inseamna neaprat un produs bun. In toate categoriile de pret exista produse de calitate. Trebuie doar sa stiti sa le alegeti.

Produsele care intra in contact cu pielea trebuie sa respecte rigorile unui medicament. Iar medicamentele nu se iau dupa ureche. Asadar, inainte de a va lua orice gama de cosmetice, mergeti la o consultatie dermatologica.

Tags: sanatate,