Cum poti sa te imbolnavesti de la E.coli, bacteria inofensiva din intestin. Produsele lactate de care sa te feresti
Infectiile urinare repetate sunt deseori cauza infectarii cu Bacteria E.coli. Spaima ultimelor saptamani locuieste in tubul digestiv uman.
Tulpinile agresive ale bacteriei se gasesc insa in tubul digestiv al rumegatoarelor. Lor nu le face rau, insa oamenilor le provoaca dezastre.
In tubul digestiv al rumegatoarelor traiesc doua tulpini de E.coli entero-hemoragice. Nu afecteaza animalele. Dupa sacrificare insa, din acestea bacterii pot ajunge in carne.
Acad. Dr. Octavian Popescu, microbiolog: “La bovine nu are niciun efect si atunci cand carnea nu e bine spalata, dupa sacrificare poate sa ramana aceasta bacterie hemoragica, care, daca ajunge in tubul nostru digestiv, face ravagii, pentru ca pana la administrarea de antibiotic apuca sa produca toxine."
Aceleasi tulpini pot ajunge in lapte, tot din tubul digestiv al bovinelor. Este motivul pentru care laptele crud nu e pretabil consumului. La fel, produse derivate din acest aliment ori chiar alimentele langa care a fost pastrat.
Acad. Dr. Octavian Popescu, microbiolog: “Prin pasteurizare, E.coli e distrusa si prin fierbere de asemenea.”
Carnea de vaca cruda are nevoie de spalari repetate, sub jet, inainte de preparare. Pe de alta parte, asa cum spuneam, nu se tine langa alte alimente care ulterior vor fi consumate ca atare. Spre exemplu, langa legume si fructe.
Microbiologii spun ca in bucatarie sunt necesare tocatoare separate pentru carne si pentru legume.
Tot E.coli, dar alte tulpini decat cele de la rumegatoare, locuiesc in tubul digestiv al oamenilor. Ajung din tubul digestiv in aparatul urinar prin folosirea incorecta a hartiei igienice. Produsul de igiena se foloseste doar spre exterior si niciodata spre aparatul urinar.
Jena la urinat, poate prezenta sangelui in urina si urinatul frecvent - sunt simptome care pot sugera o infectie locala. In acest caz, mergeti cat mai repede sa va faceti sumarul de urina si urocultura. Apoi treceti pe la medic, inainte de a lua orice fel de medicament.
Conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog: “In conditiile in care infectiile urinare sunt tratate empiric de catre pacienti, acest infectii pot ascensiona foarte usor si se ajunge la pielonefrite, care lasa cicatrici urate la nivelul rinichilor.”
Cicatricile iau locul celulelor normale. Distrug astfel o parte din capacitatea functionala a doua organe vitale. Si aceasta dupa o banala infectie.
E coli, bacteria inofensiva in intestinul uman, poate fi usor destabilizata de antibiotice, luate fara prescriptie medicala.
Dr Maria Mica, medic prima medicina de laborator: “Datorita consumului excesiv de antibiotice si datorita combinarii cu alte gene din mediul ambient date de rezistenta la antibiotice, devin periculoase. Atunci devine un patogen de temut pentru ca poate afecta tot sistemul imunitar.”
Sursa: Pro TV
Etichete: infectari, sistem imunitar, tratamente, e-coli,
Dată publicare:
02-03-2016 08:56