Cum pot fi prevenite durerile de articulaţii. Sportul recomandat de medici

Ultima actualizare: 02-03-2020 09:55

Durerile de articulaţii semnifică dezorganizări. Nu trebuie să trăiţi cu ele, ne spun medicii. Ce e de făcut?

Vârsta a doua aduce multe modificări în organism. Durerile de articulaţii, spre exemplu, stau mărturie pentru aceste procese.

E un întreg lanţ al slăbiciunilor care nu doar că acţionează în forţă - disconfortul pe care-l resimţiţi este evident - dar care trebuie ţinut sub control.

Vlad Predescu, medic primar ortopedie: "Artoza înseamnă uzura cartilajului articular, pierderea lentă şi ireversibilă a acestuia, odată piedut, apare durerea, mersul şchiopătat".

Magda Parvu, medic primar reumatolog: "Apare dezorganizarea structurii, cartilajul în loc să fie lin, să alunece articulaţiile încep să devină mai puţin elastic, ca un elastic prost, să se scămoşeze începe să doară, articulaţiile să se frece una de alta cu apariţia de durere, de lichid".

Pentru artroză, există medicamente care încetinesc procesul de uzură. Şi medicaţia anti-durere.

Magda Parvu, medic primar reumatolog: "Cel mai bun sport din reumatologie pentru marea majoritate a afecțiunilor este înotul, poate fi făcut la orice vârstă".

Din păcate, aceste structuri pot să se distrugă complet, singura soluţie este intervenţia chirurgicală şi înlocuirea articulaţiei.

Vlad Predescu, medic primar ortopedie: "Recomandarea e că intervenţia să fie făcută cât mai târziu în viaţa unui pacient, dar de fapt depinde de gradul de artroză. Dacă gradul de artroza este extrem de avansat şi genunchiul e complet distrus, ortopedul nu mai are ce să facă şi operaţia trebuie făcută".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!