Cum alegem mâncarea pentru o cină unică şi irepetabilă. Recomandările specialiştilor
La o portie de peste merge la fix un pahar de vin alb, iar o cupă de spumant sec complimentează la fix o felie de tort. V-am dezvăluit din start două preconcepţii în asocierea dintre mâncare şi vinuri.
Mâncarea este, până la urmă, un algoritm chimic, o experienţă unică şi irepetabila, de la o preparare la alta. Părăsim acum laboratorul numit şi "bucătărie" şi căutăm vocea specialistului în vinuri pentru o experienţă completă.
Marinela Ardelean este specialist în vinuri. După mulţi ani petrecuţi în Italia, s-a întors în ţară şi a scris o carte despre cum ar trebui potrivit ce mâncăm cu ce bem. Pentru peştele cu risotto de cartofi dulci a deschis un vin roşu.
Reţineţi regula generală: nu există decât sugestii de potrivire, nu răspunsuri corecte. Ceea ce vă oferă, înainte de a lua loc printre prieteni, şansa de a face din jocul culorilor, al gusturilor şi al miresmelor o bucurie în plus.
Detaliile le găsiți în materialul video atașat.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!