Cum alegem mâncarea pentru o cină unică şi irepetabilă. Recomandările specialiştilor

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 25 Octombrie 2018 14:39
Categorie: CSID

La o portie de peste merge la fix un pahar de vin alb, iar o cupă de spumant sec complimentează la fix o felie de tort. V-am dezvăluit din start două preconcepţii în asocierea dintre mâncare şi vinuri.

Mâncarea este, până la urmă, un algoritm chimic, o experienţă unică şi irepetabila, de la o preparare la alta. Părăsim acum laboratorul numit şi "bucătărie" şi căutăm vocea specialistului în vinuri pentru o experienţă completă.

Marinela Ardelean este specialist în vinuri. După mulţi ani petrecuţi în Italia, s-a întors în ţară şi a scris o carte despre cum ar trebui potrivit ce mâncăm cu ce bem. Pentru peştele cu risotto de cartofi dulci a deschis un vin roşu.

Reţineţi regula generală: nu există decât sugestii de potrivire, nu răspunsuri corecte. Ceea ce vă oferă, înainte de a lua loc printre prieteni, şansa de a face din jocul culorilor, al gusturilor şi al miresmelor o bucurie în plus.

Detaliile le găsiți în materialul video atașat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cum putem evita risipa de alimente
Cum putem evita risipa de alimente
grapefruit
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea
csid
Boala mută care vă afectează organismul fără simptome. Recomandările medicilor