Crema de protecție solară nu este suficientă pentru piele. Ce trebuie adăugat
Începe din nou perioada băilor de soare, a bronzului la malul mării. Prilej să ne facem încă o dată datoria și să va spunem că dioxidul de titan, substanță activă dintr-o cremă solară, trebuie dublată de uleiuri.
Acestea acționează inteligent împotriva inflamațiilor.
Pielea este protejată și de razele soarelui, dar și de agresiunea la care ar supune-o altfel chiar chimicalele menite să formeze un scut.
Seya se află în cei mai frumoși ani ai tinereții. Pielea ei a suferit, însă, de pe urma soarelui.
Trombocitele din propiul sânge centrifugat sunt injectate în piele, ca să refacă distrugerile din interior. Cele provocate de agresiunea solară, nu de trecerea timpului.
Cremele cu fotoprotecție 30 protejează în procent de 97% de razele soarelui. Cele cu factor 50 asigura 98% protecție. Sunt ecrane solare, dar, la rândul lor, produse chimice. Agresive, deci. Apelați, în acest az, la uleiuri, dar numai după ce verificați eticheta!
Și așa, soarele poate provoca distrugeri iremediabile. În mijlocul zilei, razele ultraviolete cad perpendicular pe suprafeți și apoi recirculă. De aceea, suprafețele cu apă sunt adevărate băi cu ultraviolete.
Poate apărea, deci, arsura solară. Situație în care structura pielii se modifică în profunzime. Iar cei afectați devin candidați ideali pentru boli grave.
Dr. Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: ”Candidații ideal sunt cei tineri, care nu prea au cultură medicală și nu prea sunt atenți la ce se întâmplă cu ei și nu le prea pasă, pentru că lor le place soarele, asta provoacă tot felul de tumori și maligne, nu numai melanoame.”
Tragem și concluzia. Una...prea puțin pe placul iubitorilor de plajă.
Pentru vitamina D ajunge o plimbare seara dimineața, chiar cu mânecă lungă, doar cu mâinile la soare, 10 minute, suficient pentru acumulare de vitamina D!