Copiii cu probleme de greutate trebuie sa mearga la psiholog. In ce consta un regim de viata sanatos pentru cei mici
Aveti un copil cu probleme de greutate? Atunci optati pentru un program inteligent de slabire. Jocurile alaturi de psiholog trebuie combinate cu un program de sport bine gandit si cu mese regulate.
Aveti un copil cu tendinta de ingrasare? Aveti toate motivele sa nu neglijati problema.
Obezitatea din timpul copilariei se trateaza atat cu ajutorul psihologului, cat si cu programe complete de sport si nutritie.
Exista inca parinti care nu accepta ca micutii supraponderali au o problema grava. Este vorba despre obezitatea care apare in prima parte a vietii. Nu doar functiile metabolice sunt afectate, ci si delicatul psihic al copilului. Din acest motiv, specialistii spun ca orice program de scadere in greutate a celui mic impune vizita la psiholog.
Cristina Badea, psihoterapeut: “Parintele nu trebuie sa intre in aceste sedinte ale copilului. In momentul in care copilul accepta ca sufera de obezitate, apar tot felul de probleme in mediul social. El incet, incet se retrage – asta ar fi una dintre problemele pentru care ar veni la terapeut.”
“Trebuie inclus in aceste joculete terapeutice prin care redezvoltam aceasta incredere in propria persoana. Ca nu este numai el care da gres in anumite activitati si ca se intimpla si altor persoane care nu sunt obeze”, explica Cristina Badea.
Psihologul il ajuta de asemenea sa isi constientizeze problema, sa vrea sa o rezolve si sa accepte ajutor. Dupa un examen fizic complet, copilul are nevoie si de un program de sport. Mai intai, va face un test de efort. Apoi incepe etapa lipolitica.
“Adica se urmareste o scadere a testului adipos si atunci exercitiile se fac cu intensitate usoara, se asociaza cu exercitii de respiratie”, spune Coralia Ilinca, kinetoterapeut.
Asadar dificultatea exercitiilor e scazuta, dar se fac multe repetari.
Coralia Ilinc,kinetoterapeut: “Dupa etapa lipolitica, incepe etapa de toniferie musclara. Si atunci facem exercitii pentru musclatura intregului organism – si pentru musculatura abodominala, paravertebrala, musclatura membrelor.”
In aceasta perioada, copilul nu trebuie privat de alimente. Poftele alimentare se tin in frau prin mese regulate, la 3 ore. In fiecare zi insa, trebuie sa ii reduceti portiile alimentare. Astfel, va slabi si nu va suferi de foame deoarece mesele regulate tin glicemia in control.