Cinci alimente care nu ar trebui niciodata pastrate la frigider
Desi poate sunteti de parere ca frigiderul este locul cel mai bun pentru a depozita orice aliment, aflati ca nu este asa.
Unele alimente isi pierd din gust, savoare sau continutul nutritional atunci cand sunt pastrate la rece, scrie cleaneatingonline.com. Specialistii spun ca alimentele pot fi lasate o perioada scurta in frigider, nu pe termen lung. Acestia au enumerat cinci lucruri care nu ar trebui bagate in frigider, dar si motivele pentru care acest lucru le-ar dauna.
1. Ciocolata - Pastrarea ei la frigider duce la dizolvarea zaharului din ea, cauzand condens la suprafata. Astfel se formeaza un strat abraziv care afecteaza textura tabletei. Mai mult, ciocolata tinde sa absoarba mirosurile, asa ca cel mai bine se poate pastra sigilata, intr-un loc intunecat din bucatarie.
2. Cafea - Depozitarea la frigider este daunatoare pentru cafea din cauza umiditatii din interiorul acestuia, care ii distruge gustul. Pentru o savoare intensa, cafeaua trebuie depozitata intr-un recipient inchis, la temperatura camerei.
3. Rosii - Acestea devin moi si fara gust la frigider, spun specialistii. Aerul rece impiedica rosiile sa se coaca si cauzeaza astfel pierderea gustului. Acestea ar trebui pastrate la temperatura camerei, ferite de lumina directa a soarelui.
4. Busuioc - Depozitarea la frigider il va face sa se ofileasca si sa devina negru. Busuiocul ar trebui pastrat intr-un pahar cu apa, sau intr-un ghiveci cu pamant.
5. Cartofi - Pastrati la frigider mai mult de o saptamana, cartofii vor avea cantitati mari de zahar, gust schimbat si valori nutritionale dezechilibrate. De asemenea, nivelul mare de zahar va cauza decolorarea cartofilor in timpul gatirii lor. Cel mai bun loc pentru cartofi este unul intunecat, unde pot fi pastrati intr-o punga de hartie.