Subway isi schimba painea la presiunea publicului. Ce substanta era folosita in celebrele sandviciuri
Azodicarbonamida, o substanta folosita la producerea cauciucului, a saltelelor sau a unor produse de plastic, a fost descoperita in chiflele vandute, in America, de Burger King, McDonald's, KFC sau Wendy, sustine site-ul WorldObserverOnline.com.
Saptamana trecuta, lantul Subway a anuntat ca renunta la folosirea acestui produs chimic. Substanta a fost interzisa in restul lumii, inclusiv in Europa, dupa ce un studiu a relevat faptul ca ar putea fi toxica pentru oameni.
O investigatie jurnalistica de peste ocean a aratat ca substanta este intalnita frecvent in produsele de patiserie, de la paini la strudele.
Reactia opiniei publice impotriva acestei substante chimice folosite ca aditiv pentru coca si ca inalbitor pentru faina s-a amplificat recent, dupa ce Vani Hari, un blogger culinar, a pornit o petitie care a fortat Subway sa renunte la ingredient.
Ea a dezvaluit ca substanta este folosita la producerea covoarelor pentru yoga sau a pantofilor si a dat nastere unei miscari nationale pentru eliminarea sa din chiflele vandute de Subway.
Compania s-a declarat discriminata, pentru ca azodicarbonamida este folosita si de alte lanturi de fast food dar a anuntat ca va renunta la substanta controversata, insa fara a da un termen pentru asta.
Azodicarbonamida a fost interzisa in Europa si in restul lumii in 1999, dupa ce un studiu al Organizatiei Mondiale a sanatatii a descoperit ca poate provoca astm si alte probleme respiratorii.
Sursa: worldobserveronline.com
Etichete: fast-food, subway, substanta chimica,
Dată publicare:
09-02-2014 15:57