Subway isi schimba painea la presiunea publicului. Ce substanta era folosita in celebrele sandviciuri


Ultimul update: Miercuri 12 Februarie 2014 06:56
Data publicarii: Duminica 09 Februarie 2014 15:57
Categorie: CSID
subway

Azodicarbonamida, o substanta folosita la producerea cauciucului, a saltelelor sau a unor produse de plastic, a fost descoperita in chiflele vandute, in America, de Burger King, McDonald's, KFC sau Wendy, sustine site-ul WorldObserverOnline.com.

Saptamana trecuta, lantul Subway a anuntat ca renunta la folosirea acestui produs chimic. Substanta a fost interzisa in restul lumii, inclusiv in Europa, dupa ce un studiu a relevat faptul ca ar putea fi toxica pentru oameni.

O investigatie jurnalistica de peste ocean a aratat ca substanta este intalnita frecvent in produsele de patiserie, de la paini la strudele.

Reactia opiniei publice impotriva acestei substante chimice folosite ca aditiv pentru coca si ca inalbitor pentru faina s-a amplificat recent, dupa ce Vani Hari, un blogger culinar, a pornit o petitie care a fortat Subway sa renunte la ingredient.

Ea a dezvaluit ca substanta este folosita la producerea covoarelor pentru yoga sau a pantofilor si a dat nastere unei miscari nationale pentru eliminarea sa din chiflele vandute de Subway.

Compania s-a declarat discriminata, pentru ca azodicarbonamida este folosita si de alte lanturi de fast food dar a anuntat ca va renunta la substanta controversata, insa fara a da un termen pentru asta.

Azodicarbonamida a fost interzisa in Europa si in restul lumii in 1999, dupa ce un studiu al Organizatiei Mondiale a sanatatii a descoperit ca poate provoca astm si alte probleme respiratorii.

subway Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: worldobserveronline.com

LISTA tarilor in care a fost introdusa taxa pe fast-food. Cum sta Romania in topul obezitatii din cauza alimentelor
LISTA tarilor in care a fost introdusa taxa pe fast-food. Cum sta Romania in topul obezitatii din cauza alimentelor
"Tot ce trebuie sa faci e sa te relaxezi." Propunerea originala a unui restaurant McDonald's pentru seara Sfantului Valentin
Renuntati la fast food, consumati plante verzi si stati mult timp in aer liber. Sfaturi pentru a transmite gene sanatoase
Renuntati la fast food, consumati plante verzi si stati mult timp in aer liber. Sfaturi pentru a transmite gene sanatoase
csid
La ce trebuie să fiţi atenţi dacă optați pentru fațetele dentare. Sfaturile medicilor
Cum se transmite scabia. Este o boală infecţioasă des întâlnită în acest sezon
Consumul de alcool zilnic duce în timp la ciroză hepatică și posibil diabet
Faceţi orice efort pentru a salva un dinte natural. Nicio tehnică stomatologică nu atinge perfecţiunea acestuia
Motivul pentru care soarele influențează îmbătrânirea pielii
Sunt suficiente doar 48 de ore pentru pierderea unui dinte. Ce greşim când ne spălăm pe dinţi
paduchi, pediculoza
Vacanţele pot să aducă neplăcuţii paraziţi care se instaleza în păr: păduchii. Cum scăpăm de ei