Tulburari menstruale, acnee si kilograme in exces. Ce trebuie sa faceti cand va confruntati cu aceste simptome

Ultima actualizare: 12-02-2014 06:56

Tulburari menstruale, acnee, kilograme in exces – iata simptome care semnaleaza sindromul ovarelor polichistice. Afectiunea poate fi asociata si cu infertilitatea.

Sindromul ovarelor polichistice este o afectiune care nu vizeaza doar aparatul genital feminin. La pacientele cu acest diagnostic, se elibereaza in sange o cantitate mare de insulina.

Astfel, tulburarile menstruale pot fi insotite de exces ponderal. 

Sindromul ovarelor polichistice implica modificari ale glandelor endocrine si modificari ale lanturilor metabolice. Este vorba in special de metabolismul glucidelor si al lipidelor.

Productia crescuta de insulina are legatura si cu productia exagerata de hormoni masculini. Insa duce si la modificarile nivelului de LDL cholesterol, adica ale colesterolului rau.

Tratamentele se adreseaza strict simptomelor care apar. Pentru femeile tinere, care isi doresc copii, medicii recurg la urmatoarele terapii. Ca linie de tratament intai se incearca o stimulare ovariana simpla si de multe ori se obtine sarcina.

Daca nu se obtine sarcina, e necesara o manevra laparoscopica care va permite ovulatia spontana.

Doamenele care sunt supraponderale in aceasta boala sunt sfatuite sa faca sport, sa scada in gretate prin sport, pentru ca acest fapt le va regla secretia de androgeni, iar asta le permita sa aiba o sarcina.

Acest sindrom poate fi insotit de kilograme in plus, de cresterea pilozitatii, dar si de episoade de acnee.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO